Hilpeää esihistoriaa ja synkkää nykypäivää

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän ohjelmisto Pälkäneen Teatterissa on huhtikuun lopulla kaksijakoinen. Koko perheen Croodit-animaatiossa seikkaillaan esihistorian havinassa, 8-pallo on puolestaan kotimainen tummasävyinen draama.

Croodit viittaa elokuvan animoidun pääosaperheen sukunimeen. Visuaalisuudestaan kiitellyssä koko perheen elokuvassa neandertalilaisperhe joutuu vasten tahtoaan kodinetsintämatkalle. Elokuvassa puhutaan suomea, ja ääninä kuullaan muun muassa Iina Kuustosta ja Carl-Kristian Rundmania.

Aku Louhimiehen ohjaama 8-pallo puolestaan kertoo vankilasta vapautuvasta pienen tytön äidistä, joka kamppailee irti huumeiden värittämästä menneisyydestään. Tie ei ole helppo, kun entinen poikaystävä ja lapsen isä ilmestyy takaisin kuvioihin. Pääosissa nähdään Jessica Grabovsky, Eero Aho, Pirkka-Pekka Petelius ja pälkäneläislähtöinen Mikko Leppilampi.

Croodit nähdään Pälkäneellä maanantaina 22.4. kello 18.30 ja keskiviikkona kello 16.30. 8-pallo pyörii tiistaina 23. huhtikuuta kello 18.30 ja keskiviikkona kello 18.30.