Runomatineassa naisen elämästä

Marttojen Runopiiri on koonnut runo- ja musiikkikokonaisuuden, joka käsittelee naisen elämänkaaren pikkutytöstä elämän loppumiseen asti. Näitä naisrunoilijoiden helmiä on mahdollista kuulla Runopiiriläisten lausumina sunnuntaina 28.4. kello 14 alkavassa runomatineassa Luopioisten seurakuntakeskuksella.

Runot kertovat tyttönä ja naisena elämisen tunnoista, kokemuksista ja rooleista. Runoissa pohditaan niin naisen suhdetta itseensä kuin myös yhteisöön, jonka jäsen hän on. Ihminen, nainen tai mies, lapsi tai aikuinen, nuori tai vanha, tarvitsee toista ihmistä, jotta elämä olisi mielekäs.

Runomatinea järjestetään ”Välittävä yhteisö” -teemalla toteutettavan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Yhteisvastuukeräys haluaa muistuttaa erityisesti vanhusten vaikeudesta ja tarpeesta päästä sosiaaliseen kanssakäymiseen toisten ihmisten kanssa. Keräyksellä etsitään keinoja löytää yksinäisyyteen jääneitä vanhuksia ja järjestää apua tilanteeseen.

Runomatineaan on vapaa pääsy, tilaisuudessa tarjotaan kahvit Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.