Pikkuväki tutustui metsäkoneeseen

Jarno Pennanen sai Ponssen koppiin pieniä apulaisia. Kuva: Timo Palokangas

Pitkä ja luminen pakkastalvi suosi talviurheilun lisäksi myös puunkorjuuta.

– Talvi on ollut kiireinen. Edellistalvena koneet olivat kiinni tapaninpäivän myrskytuhoalueilla. Nyt talvi oli niin pitkä, että saimme tehtyä myös edellisvuosilta periytyviä vanhoja talvileimikoita, UPM:n Pälkäneen metsäasiakasvastaava Jarmo Kallio sanoo.

Puu ei ole jäänyt teiden varsille, vaan kaikenlainen puu on kelvannut tehtaille. Ensi talvelle mahtuukin sekä uusia talvileimikoita että harvennuksia.

Koneita kantava routa ja puiden juuria suojaava lumikerros sulivat huhtikuun alussa, ja metsäkoneet siirtyivät asvalttiteiden varsien kelirikkoleimikoille. Perjantaina Pälkäneen Kankaanmaalla kuusikkoa kaatanut Jarno Pennanen sai savotalle pieniä apulaisia.

PJP Metsäekspertit Oy:n metsäkoneenkuljettaja opetti HermAnnin päiväkodin lapsille puulajeja ja näytti miten iso metsäkone toimii. Tällä kertaa metsäretken kohokohta ei ollut makkaran paisto nuotiolla, sillä Pennanen päästi lapset tutustumaan myös Ponssen ohjaamoon.

– Katsoimme vähän hallintalaitteita ja mitä muuta koneesta löytyy. Ryhmä oli tyttövaltainen, mutta se ei yhtään vähentänyt lasten intoa. Kaikki halusivat kiivetä kyytiin, UPM:n alueurakoitsijan konetta ajava Pennanen kertoo.