Sydän-Hämeestä kolme lippukuntaa partioparaatiin Hämeenlinnaan

Roineen Tytöt osallistuvat sunnuntaina piirin partioparaatiin Hämeenlinnassa. Sydän-Hämeestä mukana ovat myös Kostian Kahlaajat sekä Sahalahden Sinisudet.

Partiolaiset viettävät kuluvalla viikolla vuosittaista tapahtumaviikkoa, jolloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän. Tänä vuonna viikon teema on ”100-prosenttisesti partiolainen”, onhan partiolaisuus monen asian summa.

Hämeen Partiopiiri juhlii partioviikkoa muun muassa avaamalla uusia yhteistyökanavia: partiolaiset ovat tuottaneet esikouluille osallistavan Partioseikkailu-tehtäväpaketin.

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa tartutaan toimeen ja pidetään huolta kaikista. Partiossa toimitaan ryhmissä ja tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin. Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Reetta Kaipia kangasalalaisesta Roineen Tytöistä kertoo, että heillä partioviikon viettoon kuuluu perinteinen Yrjönpäivänjuhla torstaina. Juhlaan kuuluu erilaisten esitysten lisäksi huomionosoitusten ja ansiomerkkien jakoa kunnostautuneille partiolaisille.

– Vietämme juhlaa yhdessä Harjun Poikien kanssa. Ohjelmaan kuuluu myös viime viikolla pidettyjen Yrjönpäiväkilpailujen palkitsemiset, Kaipia tarkentaa.

 

Viikko huipentuu paraatiin

Yleisölle partioviikko näkyy perinteisenä partioparaatina, joka järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa sunnuntaina 28.4. Tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 2000 lasta, nuorta ja aikuista partiolaista. Sydän-Hämeestä mukana ovat Roineen Tytöt Kangasalta, Sahalahden Sinisudet sekä Kostian Kahlaajat Pälkäneeltä.

Paraatin jälkeen vietetään yleisölle avointa paraatijuhlaa Museo Militarian juhlakentällä. Juhlassa muun muassa jaetaan huomionosoituksia erityisen ansioituneille partiolaisille. Juhlan päätyttyä partiolaiset valmistautuvat ensi kesänä pidettävälle suurleirille nikkaroimalla ruokapöytiä leirikeittiölle.

– Paraatimarssi ja -juhla ovat vain pieni osa päivän ohjelmaa Kostian Kahlaajien osalta. Näiden lisäksi koko lippukunta menee elämystehdas Action Factoryyn, jossa on luvassa räväkkää toiminta- ja elämysohjelmaa, Mikko Sorrela Kostian Kahlaajista kertoo.

Hämeen Partiopiirissä on kaikkiaan 126 lippukuntaa, joissa partiota harrastaa lähes 9000 lasta, nuorta ja aikuista. Pälkäneellä partiotoimintaa järjestää Kostian Kahlaajat. Kangasalla partiota voi harrastaa Roineen Tytöissä ja Harjun Pojissa sekä Sahalahden Sinisusissa.