Ruutanan koulu: Malm urakoi neljän miljoonan euron hankkeen

Päiväkodin ja koulun laajennus ei vie järvinäköalaa

Rakennusliike J Malm Oy on valittu urakoitsijaksi Ruutanan päiväkodin ja koulun rakennusprojektiin. Hanke hoidetaan niin sanottuna KVR-urakkana, eli urakoitsija vastaa kohteen toteuttamisesta kokonaisuudessaan – myös suunnittelusta. Rakennuttaja eli Kangasalan kunta saa kohteen näin ollen ”avaimet käteen” -periaatteella.

Urakkahinta on noin 4,2 miljoonaa euroa. Tällä summalla rakennetaan viisiosastoinen päiväkoti, jonne tulee myös neljä esiopetusluokkaa oheistiloineen. Suunnitelmat sisältävät myös jakelukeittiön ja ruokasalin rakentamisen, kun koulun nykyinen valmistuskeittiö ja ruokasali muutetaan opetus- ja kerhotiloiksi. Nämä muutostyöt eivät kuulu tähän urakkaan.

Muiden töiden ohessa koulun lämmitysjärjestelmä uusitaan ja öljylämmitys vaihtuu uusiutuvaan energiaan. Ruutanan kivikoulu, puukoulu ja tuleva rakennus liitetään samaan lämmönlähteeseen. Kustannusarvio tälle on 350 000 euroa.

Urakoitsijavalinnan yhteydessä tehdyssä arvioinnissa painotettiin laatua 50 prosenttia ja tarjoushintaa 50 prosenttia.

Tavoitteena on, että uusi rakennus saa rakennusluvan kesällä ja on valmis seuraavaan kesään mennessä.

Uusi päiväkoti- ja koulurakennus on suunnitelmissa sijoitettu lähelle tontin eteläistä kulmausta, jotta nykyisistä rakennuksista säilyisi näköyhteys järvelle. Rinteeseen sijoitettavasta kolmikerroksisesta rakennuksesta näkyy saapumissuuntaan kaksi kerrosta, ja talo tulee nykyisten rakennusten suuntaiseksi.

Päiväkotiosastot on suunniteltu rakennuksessa kerroksiin, joista on maantason yhteys pihalle. Päiväkotiosastojen yhteinen liikuntasali on sijoitettu ensimmäiseen kerrokseen ja koulun neljä uutta luokkahuonetta kolmanteen kerrokseen. Keittiö, ruokasali ja siihen liittyvä aula ovat toisessa kerroksessa, johon on myös maantason yhteys.

Saattoliikenne päiväkodille ohjataan nykyiselle pysäköintialueelle, jolta tulee turvallinen kävely-yhteys päiväkodille.

Ruutanan koulun ja päiväkodin laajennusta on jo suunniteltu pitkälle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?