Jätejaosto äänesti lietekuljetuksen uusiksi

Alueellinen jätehuoltojaosto on päättänyt siirtyä kunnan järjestämään lietteenkuljetukseen. Päätös syntyi viimeviikkoisessa kokouksessa äänestyksellä äänin 7–5. Asiasta tehdyn vastaesityksen mukaan ne kunnat, jotka ovat lausunnoissaan ilmoittaneet haluavansa jatkaa nykyistä järjestelmää, jossa kukin kiinteistö sopii kuljetukset itse kuljetusyrittäjän kanssa, olisivat voineet sitä jatkaa.

Alueellisena jätehuoltoviranomaisena toimivan Tampereen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston päätös on määrä astua voimaan vuoden 2017 alussa. Päätös koskee sako- ja umpikaivolietteen jätteenkuljetuksen järjestämistä Pälkäneen ja Kangasalan lisäksi yli kymmenessä muussa pirkanmaalaiskunnassa.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan yksittäisellä kunnalla on mahdollisuus hakea 1.1.2015 mennessä asian käsittelemistä uudelleen jätehuoltojaostossa. Hakemuksessaan kunnan on osoitettava, että nykymuotoinen kuljetusjärjestelmä täyttää uudessa jätelaissa asetetut vaatimukset.

Muutosta perustellaan pyrkimyksellä uudistuneen lainsäädännön mukaisiin käytäntöihin keskitetysti muun muassa ympäristönsuojelun kannalta.

– Muutoksen avulla voidaan luoda yhtenäinen, tehokas ja ympäristöystävällinen kuljetusjärjestelmä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimialueelle. Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa voidaan myös tehokkaammin varmistaa, että palvelun hinta on yhdenvertainen ja edullinen kaikille kuntalaisille. Palvelu on tarkoitus pitää jatkossakin asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita vastaavana, jaoston puheenjohtaja, Tampereen kaupungin apulaispormestari Pekka Salmi toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?