Nettilehti tulee ajallaan Vehkajärven rannalle

Kari Kivimäki voitti IPad -taulutietokoneen Sydän-Hämeen Lehden lukija-arvonnassa. Sen avulla paikallisuutisten lukeminen on helppoa mökkilaiturin nokassa: netin kautta lehden lukeminen onnistuu, vaikkei posteja olisi käännetty mökille.

Tamperelainen Kari Kivimäki katselee jäiden lähtöä Vehkajärven Karilahdessa. Maisemat ovat tulleet reilun 30 vuoden aikana tutuiksi.

– Kaikki kesät viihdymme täällä. Ja eläkkeellä mökillä tulee vietettyä paljon aikaa talvellakin, Kivimäki sanoo.

Myös monen mökkinaapurin pihassa seisoo auto, vaikka onkin arkipäivä. Nuoret eläkeläiset touhuavat mökkirannoilla kevätaskareitaan.

– Sellaistahan tämä on pientä näpertelyä ja kunnostamista. Ja muikkuverkoilla tulee käytyä.

Tänä keväänä Kivimäki on viihtynyt kirkasvetisen Vehkajärven rannalla pääsiäisestä saakka. Nyt hän palailemassa viikonlopuksi kaupunkiin, jossa odottaa tärkeä luottamustehtävä: lastenlasten kaitsentaa.

– Me joudamme viikonlopuksi lasten hoitoon, sillä voimme olla viikollakin mökillä.

 

Yrityskummilla paljon tuttuja

Kari Kivimäki vietti lapsuutensa Pälkäneen Harhalassa. 1950-luvun elämänmeno on tullut myös Sydän-Hämeen Lehden lukijoille Yrjö Nikulaisen vanhojen valokuvien välityksellä.

– Minä olen muutamissa niistä kuvista, Kivimäki kertoo.

Tampereelle muuttanut ja Tampellalla pitkän uran tehnyt insinööri oli laittamassa vauhtiin Tampereen yrityskummien toimintaa. Kivimäki oli Tampereen yrityskummien ensimmäinen toiminnanjohtaja. Miehellä on Sydän-Hämeessä edelleen monia yrittäjätuttuja.

 

Kivimäki voitti lukija-arvonnan

Onni suosi Kari Kivimäkeä, kun Sydän-Hämeen Lehti arpoi tilaajien kesken IPad -tablettitietokoneen. Arvontapalkinnosta iloisesti yllättynyt mies uskoo, että helppokäyttöistä lukulaitetta tulee käytettyä nettilehtien lukemiseen mökillä.

– Välillä tulee katsottua päivän lehti kännykästä. Tämä on mukavampi, kun ruutu on isompi. Mutta en minä silti osaa ilman paperilehteä olla. Sen pariin tulee palattua monta kertaa, Kari Kivimäki kertoo.