Vanhan lukion kirppikseltä viimeinen muisto mukaan

Vanhalle lukiolle kannattaa tulla kameran kanssa ikuistamaan vaikkapa näitä opiskelijoiden käytävämaalauksia tai Marskin salia, pihaa ja 1925 rakennettua puuosaa.

Haluatko jonkin muiston vanhasta lukiosta? Oletko kiinnostunut opetustarvikkeista?

Kangasalan vanhan lukion ovi Tapulintiellä Siirtyistenmäellä avataan yleisölle irtaimistokirpputoria varten. Rakennuksesta, joka on saanut purkupäätöksen, voi hankkia koulumuiston tai persoonallista sisustustavaraa vaikkapa kartoin seinäänsä tapetoiville tai vanhan pulpetin kunnostajille. Tarjolla on myös erityisen paljon oppikirjoja ja luokkahuoneiden pientä koulutarviketta, mutta vielä myös muutamia kaapistoja, pöytiä, tuoleja ja kalustoa vaikkapa yhdistysten käyttöön.

Talossa kierreltyään ostaja, joka on jotain mieleistään löytänyt, maksaa käteisellä tavaransa ulko-oven kassalla. Ovea pidetään auki Kangasalan kevätmarkkinoiden avauspäivänä perjantaina 17. toukokuuta kello 16–20. Jos myytävää vielä jää, myös lauantaina 25.5. kello 10–14.

Kirppiksen järjestävät lukion vanhempainyhdistys ja nykyään Kangasala-Seuran jaostona toimiva Kangasalan Yhteiskoulun ja Lukion seniorit. Loppuunmyynnin tuotto käytetään lukiolaisten hyväksi muun muassa stipendien kautta.

 Marjatta Pöllänen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?