Vain keittäjät puuttuivat lavalta

Opinto-ohjaaja Tanja Portaankorva esiintyi yksin ja seiskaluokkalaisten bändin yhtenä solistina.

Oppilaat, vanhemmat ja kylänmiehet kuuntelevat henkeään pidätellen, kun äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja tulkitsee koskettavan Hector-klassikon Neitoperho. Oppilaanohjaaja laulaa ihokarvoja nostattavan hienosti Jenni Vartiaisen hitin Missä muruseni on ja liittyy sitten seiskaluokkalaisten bändiin, joka esittää Haloo Helsingin Maailman toisella puolen.

Musiikin opettaja säestää oppilaita ja puolisoaan, kunnes esittelee hieman oopperalaulua. Oppilaat vislaavat ihastuksesta, kun myös opettajan yhdeksän- ja viisitoistavuotiaat pojat hämmästyttävät soittotaidoillaan.

Konsertti huipentuu opettajien kuoron esitykseen. Puuttumaan jää vain keittäjien kööri. Keittiöhenkilökunnalla on tosin hyvä alibi, sillä he valmistelevat samaan aikaan lounasta kevätkonsertin vieraille.

Opettajien kuoro esitti kevätkonsertin päätteeksi Täällä Pohjantähden alla.

Suomesta voi löytyä muutamia musiikkiin erikoistuneita oppilaitoksia, jotka saisivat aikaan opettajien ja oppilaiden yhteiskonsertin. Lahjakkuutta ja taitoa voisi löytyä monestakin koulusta, mutta itsekriittistä yläkouluikää elävät oppilaat tuskin innostuisivat lavalle koulun väen kanssa.

Anna Tapion koululla henkilökunta ja oppilaat elävät päivät keskenään, eikä yhteiskonsertissa ole mitään ihmeellistä.  Koulun väen on helppo pistää itseään likoon oppilaiden rinnalla konsertissa, sillä sitä on heidän arkensakin.

Helatorstain kevätkonsertin päätähtiä olivat oppilaat, jotka esiintyivät monella kokoonpanolla. Yhdistävänä tekijänä lavalla pysyi musiikin opettaja Jari Saarman. Kaikki esiintyjät olivat hänen suojattejaan kotoa tai koululta.