Ensimmäiset taekwondomitalit Kuhmalahdelle

Kuhmalahden Kisan kasvatit ottivat viikonloppuna ensimmäiset mitalit taekwondon kansallisista kisoista. Sahalahtelainen Lyydia Köntti sijoittui oman ikäluokkansa liikesarjoissa kakkoseksi Porissa järjestetyissä kisoissa. Köntti kilpaili alle 11-vuotiaiden tyttöjen alempien vöiden sarjassa.

Myös kuhmalahtelainen Viljo Vuorinen saalisti Porin kisoista ensimmäisen mitalinsa. Hän sijoittui hopealle alle 49-kiloisten C2-poikien otteluissa. 11–13-vuotiaiden alempien vöiden liikesarjoissa hän sijoittui neljänneksi. Kuhmalahtelaisen Iida Uusitalon sijoitus oli sama 11–13-vuotiaiden alempien vöiden liikesarjoissa.

2. dan mustavyö Esa Lappalainen veresti muistojaan ja kisaili Pori Openissa.

Pori Open -kisoissa oli Kuhmalahdelta mukana myös kaksi aikuissarjojen kilpailijaa. Taekwondon paikkakunnalle tuonut Esa Lappalainen näytti, että liikesarjat sujuvat edelleen: mies voitti liikesarjat puna- ja mustavöiden sarjassa. Sahalahtelainen Petteri Köntti sijoittui vihreiden vöiden liikesarjoissa viidenneksi.

Esa Lappalainen on iloinen mitaleista ja menestyksestä. Vielä tyytyväisempi hän on siihen, että harrastajat lähtevät kotisalia kauemmas testaamaan taitojaan.

– Olimme pääsiäisenä hieman isommalla joukkueella Lahden kisoissa. Molempien kisojen yhteydessä käytiin liigacupia, jossa ovat mukana maan huiput. Se on opettavaista, kun pääsee näkemään, millä tasolla maajoukkueurheilijat liikkuvat.

Porin kisoissa oli mukana puolitoista sataa osanottajaa. Kilpailutilanne satojen katsojien edessä on etenkin ensikertalaisille jännittävä paikka.

– Mutta siitä tulee myös upea hyvänolon tunne, kun jännityksestä huolimatta suoriutuu kisasta, Esa Lappalainen tietää.

Viljo Vuoriselle Porin reissu oli erityisen ikimuistoinen, sillä nuorukainen pokkasi mitalinsa otteluikoni Teemu Heinolta, joka piti keväällä leiriä Kuhmalahdella.

Kuhmalahden Kisan taekwondokausi huipentuu toukokuun lopulla pidettäviin vyökokeisiin. Vyöarvoaan yrittää kohentaa viitisentoista harrastajaa.

Kaksi kuhmalahtelaisharrastajaa etenee askeleen lähemmäs mustaa vyötä, sillä heidän on tarkoitus suorittaa ylempi sininen vyö. Seura on toiminut vasta kaksi ja puoli vuotta, joten menee vielä hetken aikaa ennen kuin ensimmäiset harrastajat voivat edetä mustaan vyöhön saakka.