EU-ruokatukea lapsiperheille ja nuorille

Euroopan unioni luovuttaa maataloustuotteita jäsenvaltioissaan toimivien avustusjärjestöjen käyttöön. Järjestöt jakavat jaettavat elintarvikkeet paketteina vähävaraisille. Niitä voi käyttää myös aterioiden valmistukseen apua tarvitsevien ruokailussa.

Suomessa ruokatukijakelua hallinnoi Maa- ja metsätalousministeriön maaseutuvirasto. Tärkeimmät jakelijajärjestöt ovat MLL (Mannerheimin Lastensuojeluliitto), TVY (Työttömien valtakunnallinen yhdistys), SPR (Suomen Punainen Risti), seurakunnat ja Pelastusarmeija.

Jaettavat elintarvikkeet ovat pääosin viljatuotteita: vehnä- ja sämpyläjauhoa, makaronia, puurohiutaleita, näkkileipää, hapankorppuja, keksejä sekä maitojauhetta. Tuotteet voivat vaihdella vuosittain.

Pälkäneellä EU-ruokatukea jakaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistys. MLL:n ensisijainen kohderyhmä ovat apua tarvitsevat lapsiperheet ja nuoret. Ensimmäinen jakopäivä on tiistaina 21.5. kello 12–18.

Tuotteet jaetaan entisen M-Järvenpään tiloissa, Onkkaalantie 43. Jos ruokatukea ei saada jaettua kokonaan ensimmäisenä jakopäivänä, järjestetään tarvittaessa toinen jakopäivä.