Kesäretki puutarhaparatiisin porteille

Karimaan puutarhaan ja taimistomyymälään on mahdollisuus lähteä tutustumaan Aitoon Marttojen järjestämällä retkellä, joka suuntautuu Kokemäen kulttuurimaisemiin. Retkelle lähdetään lauantaina 8.6. Päivän mittaisella reissulla vieraillaan myös Kokemäen jokirannassa sijaitsevassa Tulkkilan Juustolassa. Tässä historiallisessa rakennuksessa on mahdollisuus tehdä ostoksia Kokemäen Kudonta ja Värjäyksen myymälässä, Juustolan käsityöläiset ry:n myymälässä sekä Siivousvälineistään tunnetun Sinituotteen tehtaanmyymälässä. Saman katon alta löytyvät sekä käsityö- että kudontatarvikkeet, valmiit käsityöt, siivousvälineet ja autonhuoltotuotteet. Juustolassa on myös vaihtuvia käsityönäyttelyitä. Samaisessa paikassa nautitaan myös päivän retkikahvit.

Kohta satavuotias ja yli viiden hehtaarin laajuinen Karimaan puutarha on laaja ja monipuolinen kokonaisuus, joka nykyään toimii myös Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston opetuspuutarhana. Nuoren puutarhuri Juho Viitasaaren aikanaan perustama puutarha on maankuulu niin havukasveistaan, hedelmäpuistaan, perennoistaan kuin yrttitarhastaankin. Jo 1940-luvulla Yhdysvalloissakin matkustellut puutarhuri lähetteli matkoiltaan kotiin kasvien taimia ja siemeniä, joista sitten aikaa myöten on kehittynyt puutarhan kuuluisimmat perinnelajikkeet.

Perinnekasveja, jotka ovat puutarhalle merkittäviä ja monesti harvinaisuuksiakin, ovat erilaisten hedelmäpuiden lisäksi muun muassa japaninatsalea, ohotanmaruna, mooseksenpalavapensas, lamokelasvarpu sekä Karimaan kantaa olevat suuri kerrannaiskukkainen vaaleanpunainen jalopioni ja isokoiranpensas eli puksipensas.

Puutarhan arboretumin yhteydessä toimiva taimisto ja sen taimimyymälä onkin portti puutarhaharrastajan paratiisiin. Myymälästä löytyy monia taimiharvinaisuuksia, ja koko valikoima on etenkin alkukesästä poikkeuksellisen laaja. Ei siis ole ihme, että väkeä käy paikalla bussilasteittain.

 

Aitoon Marttojen kesäretkelle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ympäri pitäjää. Lauantaina 8.6. bussi lähtee Aitoosta kello 7.30 ja kiertää reittiä Aitoo-Luopioinen-Rautajärvi- Pohja-Kuhmalahti kk- Sahalahti- Kangasala- Tampere. Mistä tahansa reitin varrelta pääsee kyytiin. Takaisin Aitoossa ollaan n. kello 16 mennessä. Tiedustelut tai ilmoittautumiset Hilkka Myllärniemelle p.050-3313932.