Uusia ja vanhoja mestareita Beach Volley Kangasala -turnauksessa

Jo neljättä vuotta järjestetty Beach Volley Kangasala -turnaus käynnistyi tämän vuoden osalta sisäturnauksella Pitkäjärven koululla viime lauantaina. Kolmella kentällä pelattiin kaikkiaan 32 ottelua, ja aamukahdeksan jälkeen alkaneet pelit loppuivat iltapäivällä neljän aikoihin. Turnaukseen oli mahdollista ilmoittautua kolmen pelaajan sarjaan tai parisarjaan. Kolmen sarjassa pelasi viisi joukkuetta, ja parisarjaan tuli mukaan 8 paria.

Pelaajia oli niin Kangasalta kuin Tampereeltakin ja jopa Eurasta asti. Mukana oli myös lentopallon kokeneita ammattilaisia, kuten maajoukkueessa ja miesten liigajoukkueissa pelannut Teppo Heikkilä sekä ensi kaudella LP Kangasalan naisten liigajoukkuetta valmentava Tuomas Alatalo. Kentillä nähtiin myös junioreita – tyttöjä ja poikia å sekä vanhempiakin pelaajia.

Pelit olivat todellakin näkemisen arvoisia ja mukaan mahtui kovia lyöntejä, upeita puolustuksia sekä loistavia hakuja ja torjuntoja.

 

Parisarjassa kova taso

Parisarjassa aloitettiin kahdella neljän parin lohkolla, joista lohkovoittajiksi tiensä raivasivat Eurasta tullut Paavo Korhonen sekä paikallinen nuori lahjakkuus Aki Koukkula. Toisesta lohkosta suoraan välieriin selvisivät Tampereen vahvistukset ja viime vuoden voittajat Matti Jussila ja Timo Kela.

Puolivälierissä nuoret ja nopeajalkaiset Juuso Rautakorpi ja Topias Koukkula voittivat kokemuksen ja näin ollen LP:n naisten tuleva valmentaja Tuomas Alatalo ja hänen parinsa Kimmo Niittynen jäivät turnauksessa viidennelle sijalle. Toisesta otteluparista kovakätinen Teppo Heikkilä ja parinsa Reko Käenniemi veivät selvän voiton nuorista Oskari Jaakkolasta ja Sauli Kokkosesta.

Välierissä Koukkulan serkukset joutuivat taistelemaan vastakkaisilla puolilla finaaliotteluun pääsemisestä, mutta voitto kääntyi selvästi Aki Koukkulan ja Paavo Korhosen puolelle. Toisesta välieräparista viime vuoden voittajat joutuivat väistymään pronssiotteluun, kun Teppo Heikkilä ja Reko Käenniemi paukuttivat palloa kovempaa vastustajan kenttään.

Matti Jussila ja Timo Kela eivät kuitenkaan halunneet tälläkään kertaa lähteä ilman palkintoa, joten he näyttivät nuorille taistelijoille selkeästi ansaitsevansa voiton ja näin ollen Topias Koukkula ja Juuso Rautakorpi jäivät neljännelle sijalle.

Finaaliottelu oli erittäin tiukka Aki Koukkulan ja Paavo Korhosen antaessa kunnon vastuksen Teppo Heikkilälle ja Reko Käenniemelle. Peli päättyi nuorille 2–1, mutta voitto ei tullut helpolla: pistelukemat olivat 21–14, 26–28 ja 15–13.

 

Kolmen sarjassa uudet voittajat

Kolmen pelaajan sarjassa pelattiin viiden joukkueen kesken alkulohko, jonka jälkeen voittaja pelasi neljänneksi tullutta vastaan ja toinen pelasi kolmanneksi tullutta vastaan.

Parisarjassakin hikeä ottaneet Paavo Korhonen, Aki Koukkula ja Juuso Rautakorpi olivat mukana molemmissa sarjoissa ja näin ollen käytännössä pelasivat koko turnauksen ajan vaihtaen vain kenttää.

Molemmista välieräpareista voittoon menivät jo lohkossakin ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet, joten pronssiottelussa nähtiin Katja Pesonen, Linda Lounasvuori ja Ilpo Kortelahti vastassaan Tanja Vaalivirta, Virpi Walden ja Krister Hentilä. Pronssi ei irronnut helpolla ja ottelu venyikin kolmanteen erään, jossa kovakätinen Krister Hentilä paukutti pisteitä vieden joukkueensa voittoon.

Finaalissa Paavo Korhonen, Aki Koukkula ja Juuso Rautakorpi koettivat saada toista päivän voittoa, ja kullan kohtalo venyi kolmen erän pelissä jatkopalloille. Kovakätisiä lyöjiä ja nopeita jalkoja nähtiin pelissä paljon. Kolmen sarjan voitto meni lopulta ansiokkaasti Matti Kannukselle, Henri Lindholmille ja Niilo Soinnulle.

Kesäkuussa kolmiosaisen mestaruussarjan beach volley -pelejä jatketaan hiekalla Vesaniemessä auringon alla.

Parisarjan finaalissa Teppo Heikkilä torjunnassa Aki Koukkulaa vastaan.