Pullantuoksua ja kotiruokaa

 

Hanna Paasio

Luopioisten Liekin liesien äärellä hääräävä Hanna Paasio hämmentyy, kun häneltä kysellään keittiön salaisuutta.

– Ei ruuan laittaminen ole mitään rakettitiedettä: hyvistä raaka-aineista syntyy hyvää ruokaa.

Maistuva ja monipuolinen lounaspöytä katetaan arkisin ja pyhäisin kello 11–15. Kevyemmin syövät pärjäävät pelkän salaattipöydän antimilla, pääruuaksi on tarjolla monta liha-, kala- ja kasvisruokavaihtoehtoa.

– Sellaista tehdään, mitä haluaisi itsekin syödä: tavallista, perinteistä kotiruokaa, Paasio sanoo.

Pääosa pöydän antimista valmistetaan alusta alkaen itse. Siksi Liekissä tuoksuu tuore leipä ja pulla.

Ruokalistoja rakennettaessa otetaan huomioon myös vilja- ja maitoallergiat sekä muut erityisruokavaliot.

Arkisin seisova pöytä vetää lounastajia laajalta alueelta. Viikonloppuisin lomailijat ja mökkiläiset käyvät mielellään valmiin pöydän äärelle.

– Kesä on Liekin keittiölle sesonkiaikaa. Silloin tehdään lounasaikaan enemmän pizzoja ja burgereita. Täksi kesäksi myös salaattimenu on täydentynyt uusilla herkullisilla vaihtoehdoilla. Se on tärkeää, että kaikenikäiset saavat mieleistään purtavaa, kun lähdetään ravintolaan syömään, Paasio sanoo.

 

 

Liekki armahtaa keittiöstä

Hanna Paasio ja Sari Järvinen

Mökillä on vähän säilytystilaa, mutta paljon ruokittavia suita. Keittiön varustelukaan ei ole ihan sama kuin kotona. Harvalta huvilalta löytyy tiskikone tai riittävästi jääkaappi- ja pakastetilaa.

Loma-aikaan ensimmäisenä mielessä ei ole ruuan laitto. Siksi moni poikkeaa tori- tai kauppareissulla valmiiseen pöytään.

Liekki tarjoaa juhlapäivän lomalaisperheelle: vanhemmat säästyvät ruuanlaitolta ja lapset voivat herkutella burgereilla tai pitsoilla, jos lounaspöydästä ei löydy mieluisaa syötävää.

Kauniina kesäpäivänä moni lähtee sananmukaisesti ulos syömään, sillä helteellä on mukava vetäytyä lautasen kanssa 160-paikkaiselle tunnelmaterassille.