Junnut ruokkivat markkinakansan

Monenlaiset herkut, vaatteet, korut ja lelut vetävät väkeä markkinoille sunnuntaina 2. kesäkuuta.

Pälkäneen kesämarkkinat järjestetään jo 44. kerran, ja järjestelyistä vastaa jo totuttuun tapaan Luja-Lukon koripallojaosto.

Tälle vuodelle uutuutena ovat jaoston omat myyntipisteet, mikrotytöt paistavat lettuja, minitytöt myyvät leipomotuotteita ja C-pojat pyörittävät kahviopalveluita. Mikro- ja minipojat paistavat Katajan Lihan makkaroita, joten tarjolla on tavallista grilliä lihaisampaa purtavaa kotikylän tuottajalta.

Markkinat ovat tavallaan riskibisnestä, koska tapahtuma on aina säiden armoilla niin myyjien kuin asiakkaidenkin suhteen. Tällä hetkellä myyntipaikkoja on myyty melkein 40, mutta lisää mahtuu vielä.

Markkinamyyjissä ovat edustettuna makeismyyjät, vaatekauppiaat, korumyyjät ja erilaiset elintarvikemyyjät. Osa kauppiaista on viihtynyt markkinoilla useana kesänä, uusiakin myyjiä on tänä vuonna tullut mukavasti.

Viime vuonna kesämarkkinoita vietettiin poikkeuksellisen viileässä kelissä, mutta sekä kauppiaita että asiakkaita riitti silti Vilpolan kentällä.

Toivottavasti kelit suosivat markkinoita ja pälkäneläiset löytävät itsensä viettämässä kesäistä päivää Vilpolan alueelle.

Markkinoille kannattaa tulla kävellen jos vain mahdollista. Parkkipaikkoina kannattaa käyttää yhteiskoulun parkkipaikkoja tai KELAn edustan parkkipaikkoja.