Luja-Lukon jalkapallotarjonta laajempaa kuin aikoihin

Palloa kesytetään pienestä pitäen.

Pitkästä aikaa voin ilolla todeta, että tänä kesänä Onkkaalan kentällä juostaan pallon perässä todella laajalla rintamalla. Tarjontaa löytyy juniori-ikäisissä aina 2008 syntyneistä tytöistä ja pojista 2001 syntyneisiin tyttöihin.

Aikuisikäisille tarjoutuu tilaisuus kohentaa kuntoaan jo totuttuun malliin. Mutta, kuten sanottu, erityisen iloinen olen nuorille olevasta tarjonnasta.

Vetäjien vähyys vaivaa kuitenkin edelleen. Onneksi ”vanha” konkari eli Liljedahlin Tommi ottaa vetääkseen kaiken nuorimman ikäryhmän. Oletettavasti tavoitteet eivät ole vielä yhtä korkealla kuin aikanaan Tommin vetämällä ryhmällä, vaan toiminta on leikinomaista tutustumista lajiin.

Seuraavaksi nuorin eli eskareiden ryhmä hoituu totutusti liikuntatoimen johdolla eli Ketolan Petri luotsaa tätä ryhmää ja edelleen leikinomaisesti.

Yhteiskoulun nurmi tarjoaa mainiot puitteet nuorille pelimiehille ja -tytöille.

Tälle kesälle saadaan myös 2004–2005 ryhmälle omaa toimintaa. Nummisen Pasi luotsaa tätä porukkaa, jossa jo varmasti tutustutaan hiukan syvällisemmin lajin saloihin.

Ja kun siirrytään seuraavaan ikäryhmään, eli 2002–2003 syntyneisiin, allekirjoittanut ja Pasi luotsaavat tätä ryhmää jolle luvassa on viime vuoden tapaan ainakin Iittalan Pallon kutsuturnaus jossa vähintään neljä peliä.

Viime vuonna ryhmä ”yllätti” energisyydellään ja sijoittui turnauksessa neljänneksi. Hyvä saavutus, varsinkin kun kaikki muut turnaukseen osallistuvat joukkueet raatavat kesän mittaan liiton sarjoissa ja harjoittelevat hiukan totisemmin kuin meidän ”höntsäporukka”. Tälle ryhmälle ja varmaan monelle muullekin ikäryhmälle jalkapallo on kesäharjoittelulaji, joka tukee salibandya.

Viime kesänä aloiteltiin myös 2001–2004 syntyneiden tyttöjen pallokerho. Ryhmässä kävi suhteellisen hyvin väkeä ja niinpä tämä saa jatkoa myös tänä kesänä.

Peli on treenien suola

Viime vuosina nuorten miesten vuoroilla on ollut väkeä kuin kuuluisan tamperelaisen jääkiekkojoukkueen maalilla. Nämäkin veijarit ovat varmaan aikanaan osallistuneet junioritoimintaan ja vaikka ovat välillä ehkä ”himmanneet”, ovat kuitenkin palanneet lajin pariin, ainakin kuntoilumielessä. Seuran tekemä juniorityö ei tällöin ole mennyt hukkaan.

Ja sokerina pohjalla tietysti herrasmiesliiga, eli +35v äijät. Ryhmän harrastaminen jäi viime kesänä todella vähiin pelaajien puutteen vuoksi, mutta toivottavasti tänä kesänä saadaan höntsät kerran viikossa aikaiseksi. Tämä on kuntoliikuntaa parhaimmillaan ja ilman rappaamista.

Toivotan siis kaikki tervetulleeksi hikoilemaan omalla vuorollaan. Ryhmien kokoontumisajat sekä vetäjien yhteystiedot löytyvät ohesta.

Peliterveisin

Jarmo Numminen

Pälkäneen Luja-Lukko ry jalkapallojaosto