Cuminassa soi ilo

Suomen Lähetysseuran musiikkiryhmä Cumina saavuttaa tänä kesänä 13 vuoden iän. Maria Laakson ja Pekka Simojoen ideoimassa ryhmässä on ehtinyt kuulua jo yli kahdensadan nuoren laulu ja soitto.

Cumina syntyy joka kevät uudestaan. Ryhmään voi hakea kuka tahansa 16 vuotta täyttänyt musiikista ja lähetystyöstä kiinnostunut nuori. Ryhmään valitaan hakupapereiden ja soitto- ja laulunäytteiden perusteella 20 nuorta.

Tuore Cumina-ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran toukokuussa harjoitusleirille Lähetysseuran kurssikeskukseen Päiväkumpuun Orivedelle. Neljän intensiivisen päivän aikana opiskeltiin kokonainen konserttiohjelmisto: laulu- ja soitinstemmat sekä koreografiat. Lisäksi leirillä harjoiteltiin muita konserttikiertueella tarpeellisia taitoja kuten laulujen esittelemistä eli spiikkausta sekä äänentoistolaitteiden pystyttämistä.

Cumina-bussi starttaa kesäkuun alussa ja kiertää reilun viikon ajan Suomea. Konsertteja on seurakuntien tapahtumissa, rippileireillä ja valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Helsingissä.

Cuminan tunnistaa nopeasti Suomen Lähetysseuran ryhmäksi: konserttiohjelmistosta puolet on etnistä musiikkia, pääosin lähetystyön paluupostia eteläisestä Afrikasta. Afrorytmien lisäksi kuullaan kotimaisia lauluja. Musiikkiryhmän tarkoitus onkin tarjota nuorille omannäköinen paikka lähetystyössä.  Lähetystyö on ytimeltään ilosanoman jakamista, ja Cuminassa ilon voi kuulla soivan nuorten äänillä.

Musiikkiryhmä esiintyy Pälkäneellä keskiviikkona 5.6. kello 12–13 Torikahviossa Pälkäneen seurakuntatalolla, Palvelutalo Kanervassa kello 13, Kostiakodissa kello 14 ja Pälkäneen kirkossa kello 18.