Jukka Mäkelälle haetaan seuraajaa

Kangasalan kunnanjohtaja vaihtuu. Nykyinen kunnanjohtaja Jukka Mäkelä on ilmoittanut vetäytyvänsä eläkkeelle tämän vuoden loppuun mennessä – mahdollisesti jo aikaisemminkin syksyllä, jos seuraajan valintaprosessi saadaan vietyä läpi nopeasti.

Kiirettä ei kuitenkaan pidetä; Mäkelän kanssa on ollut puhetta liukumasta tarvittaessa myös toiseen suuntaan, ja paikkaajana toimii pätevä kehitysjohtaja Jarmo Kivineva.

Paikka laitettaneen hakuun vasta kesälomien jälkeen. Kunnanhallitus linjasi valintaprosessin askelmerkkejä kokouksessaan maanantaina.

Sekä Mäkelä itse että valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen uskovat Kangasalle löytyvän päteviä hakijaehdokkaita. Kyselyjä on asian tiimoilta jo tullut.

Haussa on nimenomaan kunnanjohtaja – valtuustoryhmien puheenjohtajat päätyivät yksimielisesti jatkamaan nykymallin mukaan saatuaan perehdytyksen pormestarimalliin.

– En ole pormestarikeskusteluun osallistunut, mutta olen tyytyväinen ratkaisuun, Mäkelä toteaa.

Jukka Mäkelän ura Kangasalan kunnanjohtajana on kestänyt jo yli kaksi vuosikymmentä. 23 vuotta tulisi täyteen ensi vuoden alussa, mutta niiden juhlien sijaan luvassa ovat eläkkeellesiirtymisjuhlallisuudet.