Sunnuntaina pyöräillään Pälkäneveden ympäri

Pälkäneveden pyöräilyn yksi huoltopiste on kunnanvirastolla. Kuvassa oleva Isto Urkko on osallistunut 40 Pälkäneveden pyöräilyyn.

Ensi sunnuntaina 9.5. kierretään taas polkupyörillä Pälkänevettä. Perinteikkään Pälkäneveden pyöräilyn reitille kertyy mittaa noin 52 kilometriä. Kevennetty reittivaihtoehto on yhteensä noin 20 kilometrin pituinen ja kulkee Onkkaalasta Kukkolan kyläkeinulle ja takaisin.

Reitin varrella on kolme huoltopistettä: kunnanviraston neuvonnassa, jossa on mehutarjoilu, Kukkolan kyläkeinulla, jossa kylätoimikunta pitää puffettia sekä Luikalan työväentalolla, jossa puolestaan on kudontapiirin puffetti ja perinteiset arpajaiset.

Pyöräilemään voi lähteä sunnuntai-aamupäivän aikana kello 8–11 huoltopaikoilta tai reitin varrelta.

Pälkäneveden pyöräily on yksi Suomen vanhimmista pyöräilytapahtumista. Se poljetaan nyt järjestyksessä 43 kerran.