Pakanrannan laituri saapuu keskiviikkona

Pakanrannan laiturin paikka täyttyy ylihuomenna.

Keskiviikkona 12.6. kaikkien Pälkäneen Pakanrannan laituria kaipailleiden uimarien odotus palkitaan, kun vanhan sijoille saapuu tuliterä uutuus.

Vanha laituri ehti palvella vähintään 25 vuotta, ja se oli rapistunut pahasti. Rakennusmestari Markku Nurmi kertoo, että sitä saatiin paikkailla kesät pitkät ja silti lautoja ja niiden mukana nauloja irtoili vähän väliä ja muodosti uimareille vaarallisia loukkuja. Lisäksi jotkut ponttoonit olivat alkaneet vuotaa.

Poikkeuksellisen varhain alkanut hellekausi lämmitti uimavedet jo toukokuussa, ja Pakanrannan käyttäjät olivat ärtyneitä, kun laituri seisoi aina vain kasattuna uimakoppien eteen. Maanantaina aamupäivällä vanhan laiturin osat kuljetettiin vihdoin pois, ja odotus päättyy siis parin päivän päästä.

Markku Nurmi kertoo, että uusi laituri on samankokoinen ja -tyyppinen kuin edellinen, mutta hiukan erimuotoinen.

– Vanha oli malliltaan ”tuoli”, tämän uusi on ”F-kirjain”. Pituutta uudella laiturilla on jopa hiukan enemmän kuin entisellä, Markku Nurmi kertoo.

 

Vessat ilkivallan kohteena

Pakanrannan vessat ehtivät olla pystyssä vain hetken kerrallaan, ennen kuin ilkivallan tekijät kaatavat ne.

Toinen Pakanrannan käyttäjiä kummastuttava asia ovat rannan vessat, jotka makaavat jatkuvasti pensaikossa kyljellään.

– Se on puhdasta ilkivaltaa – vaikka ne nostetaan vähän väliä pystyyn, ne käydään aina uudelleen kaatamassa, Markku Nurmi selittää.

Kunnan tarkoitus on, että vessat ovat oikeassa asennossa ja käytettävissä, mutta kukaan ei voi vahtia niitä jatkuvasti.

– Nähtävästi jollakin porukalla on oikein vimma kaadella niitä. Aina nostetaan ne pystyyn kun ehditään, mutta myös rannan käyttäjillä on vastuunsa – jos he haluavat pitää vessat kumossa, emme voi sille mitään, Nurmi harmittelee.

Vanhan laiturin osat kuljetettiin pois maanantaina aamupäivällä.