Tuutulauluteema yhdistää seurakuntatalon konserttia

Mezzosopraano Katariina Heikkilä ja hänen lied-parinsa Joel Papinoja esiintyvät ensi perjantaina kello 19 Pälkäneen seurakuntatalolla.

Heidän esittämiään lauluja nitoo yhteen tuutulauluteema.

– Elgarin Sea Pictures on alunperin sävelletty orkesterille ja alttosolistille, mutta toimii myös pianosovituksena. Teoksen esitti ensimmäistä kertaa brittiläinen altto Clara Butt vuonna 1899.Ilkka Kuusiston L. Onervan runoihin säveltämät laulut sen sijaan eivät sovi tuutulauluteemaan ja tuovat näin oivaa vaihtelua konsertin ohjelmaan. Kuusiston huumori ja Onervan satiiri ovat pistämätön yhdistelmä! Onerva oli varsinainen oman aikansa avantgardisti ja saikin oman osansa 1800-1900-lukujen vaihteen naistaiteilijoihin kohdistuneesta kritiikistä, Heikkilä kertoo.

 

Konsertin ohjelma: Edward Elgar, Benjamin Britten, Ilkka Kuusisto ja Erkki Salmenhaara