Haltian torppa täydentää kyläkahvilaverkostoa

Haltian Torpalla viime kesänä pidetty kyläkahvila osoittautui kaivatuksi kohtauspaikaksi. Tämä kesän kahvila avaa juhannuksena.

Muun muassa Vehkajärven entisellä koululla, Sappeen ruuttahuoneella ja Padankosken kodalla toimii kesäaikaan kahvila. Toissa vuonna Sydän-Hämeen kesäkahvilaverkosto täydentyi Kuohijoen entisen kaupan tiloissa avanneella Munkki & Rinkelillä. Viime kesän uutuus oli Haltian torpan kyläkahvila.

– Ajattelimme, että kyläkahvila olisi mukava kohtaamispaikka kyläläisille ja kesäasukkaille. Väkeä riitti tosi hyvin, joten sille tuntui olevan kysyntää, Haltian kyläyhdistyksen puheenjohtaja Taina Ahmala sanoo.

Torpan kahvilaa pidetään auki talkoilla.

– Kukin keittelee vuorollaan kahvia. Lisäksi myynnissä on itse tehtyjä leivonnaisia.

Kyläkahvila palvelee juhannuksesta alkaen sunnuntaisin kello 11–16. Ensimmäisen kerran torpalla kahvitellaan 23.6. Kesäkahvilakauden päätöspäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Haltiapäivät keräävät Haltian Torpalle vuosittain parisen sataa kyläläistä ja kesäasukasta.

– Viime vuonna lopetimme heinäkuun lopussa. Ihmisiä kävi senkin jälkeen kyselemässä, että eikö kahvila enää olekaan auki. Tänä vuonna on tarkoitus jatkaa ainakin koulujen alkuun saakka.

Kesä on vilkasta aikaa Haltian kylälle ja kyläyhdistykselle. Kohokohta ovat Haltiapäivät, joita vietetään 31. kertaa la torpalla 6. heinäkuuta.

– Kyläläiset, mökkiläiset ja vanhat haltialaiset kohtaavat silloin torpalla. Tämän kesän uutuus on 27.7. järjestettävä maastojuoksutapahtuma. Lisäksi kyläyhdistys pystyttää perinteiseen tapaan Haltian huoltopisteen triathloniin, Ahmala sanoo.