Japanin suurlähettiläs vieraili Kangasalla

Japanin suurlähettiläs Kenji Shonoda teki ensimmäisen virallisen vierailun Tampereen seudulle viime torstaina. Kangasalla teemoiksi nousivat luonto ja maisemat, suomalainen koulutusosaaminen sekä mahdolliset yrityshankkeet.

Ohjelma alkoi Vehoniemen näkötornilta. Suurlähettilään nelihenkinen seurue tutustui valtakunnallisesti arvokkaisiin harjumaisemiin sekä Kesäpäivä Kangasalla -lauluun. Vierailua koordinoineen Heikki Mäenpään mukaan luonto kiinnostaa japanilaisia matkailijoita.

– Suomalainen puhdas luonto ja maisemat pysäyttävät miljoonakaupunkeihin tottuneet japanilaiset. Paikallisia palveluita pitää vielä kehittää, jotta turistit saadaan tänne. Suurlähettiläs aikoi vierailla näissä maisemissa vielä erikseen vaimonsa kanssa, Mäenpää tietää.

Vehoniemen automuseoon tutustumisen jälkeen museoemäntä Leila Suutarinen kyyditsi suurlähettilään maisemareittiä Mobilian alueen kautta Kuohunharjuntielle. Kangasalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen ja Mäenpää totesivat, että Olavi ja Lilja Sallinen perheineen ovat luoneet Kangasalle maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen museoautokeskittymän.

Myös koulutusta voi viedä

Kuohunharjun kulttuurimaisemien kautta matka jatkui

Kangasalan lukion uuteen oppimisympäristöön. Oppaana toimi lukion oppilas Lassi Halminen, jonka nousevaan formulakuljettajanuraan oli jo tutustuttu automuseon Paalupaikka-näyttelyssä.

Auditoriossa Finnish Japan Center of Education ry:n puheenjohtaja Heikki Mäkipää esitteli liiketoimintamallin suomalaisen koulutusosaamisen viennistä Japaniin. Esittelyä seurasi myös osa Kangasalan kunnan ja lukion johtoa.

Kangasalan vierailun lopuksi kehitysjohtaja Lasse Silván esitteli Kallion yritysalueen tuomia yhteistyömahdollisuuksia, lähinnä data center – eli konesalihanketta.

Japanilaisseurueen matka jatkuikin Tampereelle, missä käytiin keskusteluja japanilaisten ja suomalaisten yritysten yhteistyönäkymistä Venäjän markkinoilla Tampereen kauppakamarin johdon kanssa.

Japanin suurlähettilä Kenji Shinodan kierros jatkui museoautokyydillä Kangasalan lukiolle.