Repe & Romu Kuhmalahdella ja Pälkäneellä

Kodin vaarallisia ongelmajätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita keräävä kuormurikaksikko Repe & Romu kiertävät Kuhmalahdella 2.7. ja Pälkäneellä 17.– 24.7.

Repe & Romu-aikataulu ja ohjeet löytyvät Roskakalenterista ja verkosta: www.pirkanmaan-jatehuolto.fi/repejaromu. Ystävykset kiertävät myös Facebookissa: www.facebook.com/repejaromu.

 

Vaaralliset jätteet Repen kyytiin

Tavallisimpia kodin vaarallisia jätteitä ovat lääkkeet, paristot ja akut, energiansäästölamput ja loisteputket, maalit, liuottimet, lakat ja jäteöljyt. Vaarallinen jäte on aiemmin tunnettu nimellä ongelmajäte. Uusi termi kuvaa paremmin jätteen laatua. Vaarallinen jäte voi aiheuttaa jo pieninä määrinä haittaa terveydelle tai ympäristölle.

Romu-metallinkeräysauton kyytiin kelpaa kaikenlainen metalliromu: erilaiset koneet ja koneenosat, ruohonleikkurit, polkupyörät ja metallikalusteet sekä pienmetalli: kattilat, pannut ja huuhdellut säilyketölkit. Metalliromusta täytyy poistaa vaaralliset jätteet, kuten öljyt. Romu vastaanottaa myös sähkölaitteita: pesukoneita, jääkaappeja, televisioita sekä viihde- ja tietotekniikkalaitteita.

Jätteitä ei saa viedä etukäteen pysäkille, vaan ne pitää tuoda suoraan autoille.

Viime vuonna Pälkäneeltä saatiin talteen 4650 kilogrammaa kodin vaarallisia jätteitä 373 kuntalaiselta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?