Kämpän kesä

Laipanmaan sydämessä sijaitseva Rajalan kämppä täyttyi jo pari viikkoa sitten, kun Jouni Valkeeniemi esitteli metsiemme linnustoa kuvin ja sanoin. Lisää tapahtumia ja toimintaa on luvassa pitkin kesää.

Sahalahden Suvipäivien aikana, tiistaina 25.6. kello 18, kansanmusiikkiyhtye Tähkäpäät järjestää kämpällä yhteislauluillan. Sunnuntaina 7.7. kello 12 Rajalassa on kämppäkirkko ja soppalounas.

Kämpän ovet ovat avoinna retkeilijöille lauantaina 20.7. kello 11–16. Kahvipannua pidetään kuumana koko päivän.

Ohjelmaa riittää vielä elokuullekin: sunnuntaina 11.8. on luvassa reipasta menoa, kun puskapelimannit musisoivat metsäkonsertissa, joka alkaa kello 14. Myöhemmin syksyllä esitetään Ville Suhosen ja Kim Saarniluodon ohjaama Metsän tarina -elokuva. Esityksessä on mukana myös elokuvan tekijöitä.

Kämpälle on helppo löytää, kun seurailee Laipan retkeilyreitistön opasteita Luopioisten tai Sahalahden suunnalta. Rajalan kämppä voi myös vuokrata yksityisten ja yleisten tapahtumien näyttämöksi, kunhan luonnon rauhaa kunnioitetaan.