Rautajärvellä juhlittiin Itäkeskusta

Rautajärvellä juhlittiin lauantaina kolmen koon 1-vuotissynttäreitä, kun kauppa, kahvila ja kampaamo tarjosivat asiakkailleen kakkukahvit. Rautajärven Tarmo -kyläkauppa, Kahvila EloTähkä ja parturi-kampaamo Sandra ovat muodostaneet Pälkäneen Itäkeskukseksi kutsutun palvelukeskittymän aikana, jolloin palvelut tuppaavat karkaamaan isommistakin kylistä.

Kahvila EloTähkän Eija Tähkänen iloitsee hyvin sujuneesta vuodesta. Tähkäsen mukaan kahveilla pistäytyi liki parisataa ihmistä.

– Paljon on saatu kukkia ja iloisia onnentoivotuksia. Ihmiset ovat kertoneet, että tähän on helppo poiketa asiointien yhteydessä, asiamiespostia ja Veikkauksen myyntipistettä ylläpitävä Tähkänen mainitsee.

Kyläkaupan Pia Uusitalolle tulee samalla täyteen ensimmäinen vuosi yrittäjänä.

– Siinähän se on vuosi mennyt – vaihtelevasti – uusia asioita oppien, Matkahuollon asiamiehenäkin toimiva Uusitalo kuvailee mielenkiintoista ajanjaksoa.

Pääsääntöisesti Uusitalo on tyytyväinen. Toki talvella oli pari hiljaista kuukautta, kuten odottaa sopi. Tuoreella yrittäjällä kantapää on kuulemma ollut lujilla asioita opetellessa. kun tiukkoja paikkoja on tullut vastaan, mutta niistäkin on selvitty.

– Kesä näkyy jo mukavasti myynnissä. Aivan yhtä vilkasta ei vielä ole, kuin samaan aikaan edelliskesänä. Asiakkaat ovat kuitenkin kokeneet hyväksi, että kauppa palasi omalle kylälle, vuoden pälkäneläisen titteliä kantava Uusitalo toteaa.