Lasten piirakkakursseille Äijälään odotellaan 100–150 osallistujaa

Karjalanpiirakoiden tekeminen on nyt erittäin suosittua. Kangasalan Karjalainen Kulttuurikeskus Äijälä karjalaisperinteen vaalijana on tietysti ajan hengessä vahvasti mukana.

Lasten piirakkakursseja on vuosittain järjestetty jo lähes kymmenkunta vuotta. Kurssitusta on annettu myös erityisesti miehille suunnatuilla ”äijäkursseilla”.

Nyt vuorossa olevat kaksipäiväiset lasten kurssit sopivat kaikenikäisille lapsille. Jokaiselle neuvotaan kädestä pitäen piirakan tekeminen. Karjalaisherkku merkitään ja laitetaan uuniin. Kumma kyllä, että itse leivottu piirakka maistuu usein paremmalta kuin olisi osannut odottaakaan. Harvempi taitaa malttaa säästää sitä kotiin asti.

Tarvikemaksuna peritään 2 euroa. Leipomaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Piirakkakurssit ovat osa ”Lasten kesäpäivät” -kokonaisuutta. Viikon ajan Kangasalan eri kohteissa järjestetään lapsia kiinnostavia tapahtumia. Euroopan perinneruoaksi hyväksytyn herkun tekemisen opettelu sopii erinomaisesti tähän yhteyteen.

Kolme Kangasalan Karjalaseuran jäsentä on jo saanut arvostetun Karjalan Liiton piirakkamestarin arvonimen. Maire Glad, Kaarina Lannetta ja Veikko Sarvi ovat arvonimen saajat. Ainakin joku heistä nähtäneen kannustamassa pieniä piirakkapulikan pyörittäjiä.

Kauko Äikäs