Pasi Visakivi ikuisti Vihavuoden kylän neljä vuodenaikaa

Neljä Vihavuodenaikaa -näyttelystä Syksyn kuva.

Kansainvälisestikin upeista perhokalastuskuvista tunnettu freelancer-valokuvaaja Pasi Visakivi palasi lapsuuden muistoihin ja tallensi kameraansa luonnonkauniin Vihavuosi-kylän maisemat. Näyttely on auki vielä perjantain 28. kesäkuuta.

– Tämä idea oli muhinut jo pidemmän aikaa mielessäni. Olen pienestä asti pyörinyt paljon Vihavuoden kylällä ja maisemat ovat tulleet tutuksi. Kuvat ovat mielikuvia lapsuusajoilta, hämeenlinnalainen Visakivi luonnehtii.

Upeat maisemakuvat ovat olleet nähtävillä Visakiven Neljä Vihavuodenaikaa -näyttelyssä Koskikahvilassa Vihavuoden kylässä Hauhon suunnalla. Kylän erikoinen nimi on peräisin sanoista vihainen vuo tai vuolle. Näillä sanoilla viitataan kylän ”vihaiseen” koskeen.

– Jokaisesta kuvasta löytyy pieni yksityiskohta, mistä tunnistaa, että kuva on otettu Vihavuodesta. Kuvissa näkyy myös joka vuodenaikaan liittyvä paikallinen lintu, Visakivi kertoo.

 

Kuvia kansainvälisessä perhokalastuslehdessä

Visakiven Neljä Vihavuodenaikaa -näyttely on tällä kertaa vapaa kalastuskuvista. Hänellä on ollut Koskikahvilassa aiemmin kaksi näyttelyä liittyen kalastukseen ja kylällä olevaan koskeen.

Pasi Visakivi Vihavuodenkoskella taimenen kanssa. Kuvaaja: Janne Nieminen.

Visakivi on ollut kiinnostunut valokuvaamisesta jo nuoresta asti. Valokuvauksesta tuli hänelle merkittävä harrastus perhokalastuksen oheen vuonna 2001, kun hän aloitti toimittajan ja valokuvaajan työt Suomen perhokalastuslehden Pohjolan Perhokalastajan toimituksessa. Suurin osa Visakiven ottamista kuvista ja kirjoittamista artikkeleista on luonnollisesti julkaistu Pohjolan Perhokalastaja -lehdessä. Hänen kuviaan on julkaistu myös kansainvälisillä sivustoilla.

– Kohokohtani perhokalastuksen kuvaamisessa on tähän mennessä ollut se, kun suuri, internetissä julkaistava perhokalastuslehti Catch Magazine julkaisi tänä vuonna kolmiosaisen esseeni nimeltään Nordic Encouters, Visakivi kertoo.

Vaikka tällä hetkellä hänen kalastusretkensä ovat enemmän valokuvaamista kuin varsinaista kalastustoimintaa, Visakivi pitää itseään kuitenkin ennen kaikkea perhokalastajana.

Maarit Humalajärven tekstiilejä ja Pasi Visakiven Neljä Vihavuodenaikaa -näyttely Koskikahvilassa (Vihavuodentie 355) vielä 28.6. asti.

 

Maisemakuva kalastajasta Vihavuodenkoskella.