”Tehdään, äiti, mekin keppari!”

Heinäkuun lopussa järjestet­tävän keppi­hevos­tapahtuman kenttä­ratsastus­kilpailussa on sarjoja kaikenikäisille.

”Me saatiin hyvä ohje. Kyllä sen voi tehdä itsekin! Sukastakin voisi tehdä, mutta ommellaan se, äiti, näillä kaavoilla. Saadaan sille suitset ja kuolaimet ja kaikki! Katso, äiti! netissä on kuvia vaikka minkälaisista varusteista!”

Ja totta se oli. Eteeni avautui huikea maailma: ohjeita hevosiin, suojiin ja loimiin. Varustepuoteja, keppihevostalleja, joihin saattoi vieraskirjan kautta osallistua vaikka saadakseen oman hoitohevosen, keppariyhdistyksiä ja niiden näyttelyitä ja vaikka mitä muuta.

Nyt, monta vuotta myöhemmin, meidän perheessä on koettu ja nähty keppihevostunteja ja -kisoja, ravikeppareita, kepparielokuvia ja muutama kepparileirikin on tullut pidettyä.

Varastossamme hirnuu parisenkymmentä keppihevosta varusteet vieressään. On suomenhevosia, puoliverisiä, islanninhevosia, vuonohevonen, poneja, arabeja. On esteratsuja, kouluhevosia, tammoja, oreja, ruunia, varsoja – ja voin vakuuttaa, että jokaiselle keppihevoselle on löytynyt ihan oma luonnekin.

Keppihevosmaailmaan pääsee kurkistamaan kuka vain, sillä Kostian juhlavuoden tapahtumien joukosta löytyy myös Ratsastusseura PR-88 ry:n järjestämä koko perheen iloinen kepparitapahtuma 28.7. kello 14 Kostian taistelujen muistomerkkialueella.

Kepparikenttäratsastuskilpailusta löytyy luokkia sekä lapsille että aikuisille. Koettavaa riittää myös kisayleisölle, sillä tarjolla on muun muassa talutusratsastusta, pieniä esityksiä ja erilaisia puuhapisteitä ritareille ja linnanneidoille 1713 luvun hengessä.

Tiina Knuutinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?