Vellikello kutsui kolmesti

Luopioisten Pytingin pihalla parveili ihmisiä jo hyvissä ajoin ennen puoli yhdeksää ja lisää valui vellikellon kutsumina, kun kunta järjesti perinteiset aamukahvit kesäkuun viimeisenä lauantaina. Noin kahdettakymmenettä kertaa järjestetyssä tapahtumassa tarjottiin kahvia ja tuoretta pullaa. Paikalla oli mukavasti niin vakituisia kuntalaisia kuin kesäasukkaitakin. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua uusittuun kunnantaloon.

Niin paikallisia kuin kesäasukkaitakin kertyi mukavasti Luopioisten Pytingin pihalle nauttimaan aamukahveista.

Kesäasukkaiden tärkeydestä kunnalle muistutti tapahtuman avannut ja yleisön tervetulleeksi toivottanut Pälkäneen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Petri Urkko. Urkko mainitsi tällaisten tapahtumien lisäävän yhteenkuuluvuuden tunnetta kuntalaisten kesken sekä tapahtumien tärkeästä vaikutuksesta paikallisiin perinteisiin. Hän esitteli myös kunnan uuden teknisen johtajan Matti Vesavan sekä tietoverkkoasioita maaseudulle junailevan projektipäällikkö Erkki Mäkelän.

 

Tunnelmasta nauttimassa

Hyväntuuliset Meeri ja Timo Salonen ovat olleet kesäasukkaita paikkakunnalla vuodesta 1974, ja aamukahveillakin on käyty monta kertaa.

– Vakituisesti asumme Sahalahdessa, mutta toimimme myös täällä aktiivisesti niin Mikkolan navetalla kuin eläkeläisyhdistyksessäkin, he kertovat.

Samana päivänä järjestetään vuosittain Sahalahdella markkinat ja pariskunnalla on usein ollut kiire kahveilta suoraan markkinahumuun.

– Nyt emme kuitenkaan lähde sinne, vaan nautimme tästä tapahtumasta, kun on näin hyvää pullaakin, Meeri Salonen hymyilee.

Myös ohjelmaa oli tarjolla. Lauluyhtye Soilat esiintyi kahteen otteeseen laulamalla kesäisiä sävelmiä. Luopioislaiset laulajanaiset laittoivat hynttyyt yhteen vajaa vuosi sitten.

– Meistä kolme lauloi aikanaan Lauriinat-yhtyeessä ja sen lopetettua toimintansa me tahdoimme vielä jatkaa laulamista. Sitten saimme Arja Nuuttilan meitä johtamaan, Päivi Kosonen kertoo.

Arja Nuuttilan ja Päivi Kososen lisäksi Soilassa laulavat Eliisa Lahtinen ja Laura Viukari.

Aamukahveilla tavattiin vanhoja tuttuja ja vietettiin leppoisaa kesäaamua lehmusten siimeksessä. Sadepisaratkin ehtivät paikalle vasta, kun tapahtuma oli jo loppupuolella.

Timo ja Meeri Salonen nauttivat kahvista, pullasta ja tunnelmasta aamukahveilla. Tapahtumassa he ovat käyneet jo useana vuonna.