Kulttuurimaisemareitti koettiin ilmassa

Lennon aikana matkustajat saivat Action Track -sovelluksen avulla tietoa reitin kohteista kännykkään ja tablettitietokoneeseen. Kuva: Antti Pyykkönen.

Kesäpäivä Kangasalla -tapahtumassa oli mahdollisuus nousta ilmaan ja kokea Kangasalan upeat maisemat taivaalta. Helikopterikeskuksen yleisölennätysten teemana oli ”Jääkaudesta nykypäivään – From Ice Age to Modern Times”.

Kangasalan kulttuurimaisemareittiä on voinut ihastella muun muassa kirjoista, kuvista, musiikista, patikoiden sekä autolla ja nyt se oli mahdollista kokea myös lentäen.

– Tämä idea on ollut mielessä jo 1990-luvulta lähtien minulla ja Pyykkösen Antilla. Tuntuu hienolta, että nyt se päästiin toteuttamaan. Tämä on paras tapa saada ihmiset nopeasti reitille, kulttuurimaisemareitin tuottaja Heikki Mäenpää kertoo.

Lennon aikana matkustajat pääsivät näkemään Kangasalan historiallisesti ja luonnontieteellisesti merkittäviä kohteita tavallista laajemmasta näkökulmasta jääkauden jälkiä seuraillen, kivikaudelta Sarsan luonnonmullistuksen ja Kangasalan Kaarinoiden tarinoiden kautta museoautojen Kangasalaan. Matkaoppaana toimi Team Action Zonen kehittämä ActionTrack-sovellus. Lennon aikana matkustajat saivat sovelluksen avulla tietoa reitin kohteista tablettitietokoneeseen.

 Upea kokemus

Helikopteripisteellä riitti uteliaita kävijöitä. Kopterin kyytiin mahtui kerrallaan neljä kävijää. Kopterista poistuneet ihmiset eivät säästelleet ylisanoja kokemuksestaan. Eniten korviin kantautui huudahdus ”upeaa”.

– Eräs lähialueen perhe oli nähnyt kotona ulkona lounastaessa helikopterin taivaalla ja siltä seisomalta he olivat jättäneet ruuat pöytään ja suuntasivat tänne ja astuivat kyytiin. Reitin varrella perhe bongasi oman talon ja pöytään jätetyt ruuatkin näkyivät kuulemma olevan vielä paikallaan, yleisölennätystä Mobiliassa hoitanut Helikopterikeskuksen Hannu Kasurinen kertoo.

Sunnuntai oli ensimmäinen kerta, kun Kaunis Kangasala -kulttuurimaisemareittiä pääsi katsomaan taivaalta, mutta tekijät toivovat, että lentotilaisuuksia löytyy myös tulevaisuudessa.