The Gypsy Eyes toi livetunnelmat Aslak and The Eskimos -klubille

Kuohijoella kuultiin huippubluesia

Kuohijoella peltojen ja niittyjen keskellä saa hieraista silmiään, sillä maalaistalon tiiliseinien sisältä raikaa huippuluokan blues. Yhtäkkiä kaipuu maaseudun rauhaan ja idylliin kaikkosi, kun bluesin rytmi kävi ja kuului ”keskellä ei mitään”.  Kesäyöhön elon ja eliksiirin tuo tietenkin Kuohijoen helmi Aslak end The Eskimos -klubi. Klubilla esiintyi viime lauantaina bluestrio The Gypsy Eyes.

The Gypsy Eyes muodostuu Tomi Christianssonista, joka huolehtii kitarasta ja laulusta, Larissa Raudaksesta basson ääressä sekä  Reijo Juntusesta rumpujen takana. The Gypsy Eyes -bändi tarjoaa aitoa ja omaperäistä tavaraa. Kaikki yhtyeen kappaleet on Tomi Christiansson itse sanoittanut ja säveltänyt. Bändi soittaa bluesin pohjalta, mutta soundissa on myös runsaasti rockia. Vaikutteita on lisäksi napattu jazzin ja folkin puolelta. Tomi Christianssonin  tunteella soitetut kitarasoolot ovat mehevää kuultavaa. Kenenkään soitto ei kuitenkaan mene ylitse muiden, vaan kolmikko on yhtäkaikki toimiva kokonaisuus.

 

Rajaton paikka

The Gypsy Eyesille tie Kuohijoelle kävi ilman karttoja. Kahta viime kesää lukuun ottamatta yhtye on käynyt soittamassa Aslak and The Eskimos -klubilla  joka kesä. Uniikin soittopaikan lisäksi veri on se, joka vetää aina Kuohijoelle – Tomi Christiansson  on klubin omistajan Aslak Christianssonin nuorempi poika.

Yhteydet Aslak and The Eskimos -klubin kaltaiseen ainutlaatuiseen paikkaan luovat aihetta tyytyväisyyteen.  Pääkaupunkiseudun esiintymismahdollisuudet nimittäin voivat olla hyvin rajalliset. -Pienille kokoonpanoille ei juurikaan esiintymismahdollisuuksia, jos ei halua työkseen pizzerioissa ja kebabbiloissa soittaa, naurahtaa Tomi Christiansson.

Klubin isäntä Aslak Christiansson puolestaan tietää hyvin, miten järjestää toimiva elävän musiikin ilta.  Niinpä pitkä välimatka ei haittaa The Gypsy Eyesin jäseniä, vaiva kyllä maksaa palkkansa – varsinkin kun tietää valo- ja äänikaluston olevan valmiina iskukunnossa.

– Onhan tämä pitkällä, mutta tarvitsee tuoda vain soittimet mukaan, niin muu on jo valmiina. Aslak on vanha teatteri-ihminen, soundi ja valot ovat takuulla kunnossa, Tomi Christiansson sanoo.

Ja asiathan ovat kaikin puolin reilassa, kun kunnon blues soi.

 

Klubi juhlii 10-vuotissynttäreitä

Monen kuohijokelaisen kalenteriin on merkattu heinäkuuta 20. päivä punaisella ylös. Kymmenen vuotta sitten kylän kokoontumispaikka  sai katu-uskottavan kodin Aslak and The Eskimos -klubista. Merkkipäivän kunniaksi  esiintyy paikalle nimen antanut Aslak and The Eskimos. Tuolloin blues korvaa jälleen hetkeksi maaseudun rauhan, mutta eipä kuulu valittavaa sanaa naapurista.

The Gypsy Eyes tyydytti mainiosti klubin 10-vuotisjuhlia odottavan väen musiikinnälkää.

Aslak and The Eskimos Klubi on avoinna viikonloppuisin syyskuulle asti ja tarjolla on elävää musiikkia.  20.7.  juhlitaan klubin 10-vuotissynttäreitä, ja paljon tapahtuu jo ennen sitä. Irlantilaisduo Ants in the pants valloitti lavan keskiviikkona ja Jukka Törmä tekee saman tulevana lauantaina. Seuraavana lauantaina on Antsu Haahtelan vuoro tarttua rock- ja blueskitaroihin.

Lisäksi Kylä-Mukkulan Kulttuurikeskuksen kesäteatterissa esitetään tänä kesänä uudistetun version viime kesän Glory-näytelmästä, joka kertoo Glory Leppäsestä, tunnetusta Kuohijoen kesäasukkaasta. ”Remix” saa ensi-iltansa sunnuntaina 7. heinäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?