Palvelua vaikka ilman sähköjä

Vehkajärven kesäkahvilassa on riittänyt väkeä, vaikka kiireisimmät päivät ovat vasta edessäpäin.

– Aika paljon paikallisia ja mökkiläisiä, mutta myös ohikulkumatkalla olevaa väkeä, listaa Pipsa Pettersson kävijöiden taustoja.

Tulevat mansikkajuhlat, beach volley -tapahtumat, digivestivaalit ynnä muut aiheuttavat nuorisoseuran ylläpitämään kahvioon Vehkajärven entiselle koululle lisää säpinää kesän mittaan. Jo perinteikäs kahvio luottaa konseptissaan hyväksi havaittuun tuote- ja toimintamalliin. Niinpä viimekesäinen espressokeitinkin jätettiin sivuun toivottua heikomman menekin vuoksi ja painopiste palautettiin perinteisempiin tuotteisiin.

Pipsa Pettersson on kahvilassa töissä nyt toista kesää. Lisäksi vakihenkilökuntaan kuuluvat työvuorot hänen kanssaan jakava nuorempi veli Olli Pettersson sekä Sini Konttila ja Roosa Salonen, joka Pipsan tavoin aloitti kahvilatyöt jo viime kesänä.

Konttila ja Salonen urakoivat koko kuusituntisen päivän alusta loppuun, Petterssonin sisaruksilla on vuoronvaihto työpäivän puolivälissä. Molemmille tulee tehtäväksi vuorotellen niin sanottua aamu- ja iltavuoroa. Aamuvuorolainen muun muassa järjestää suolaiset ja makeat tarjottavat valmiiksi ja täyttää jäätelö- ja juomakaapin, iltavuo

Ukonilma vei viime viikolla joksikin aikaa kesäkahviosta sähköt mutta ei pystynyt pitämään asiakkaita loitolla. Olli Pettersson hoitaa myyntihommat varman oloisesti, olivat kyseessä sitten pullakahvit tai rapumerkit.

rolainen huolehtii paikat siistiin kuntoon ja säppiin.

– Ensimmäisinä päivinä oli pientä hapuilua, että muisti kaikki asiat, jotka pitää tehdä. Tämä on kuitenkin mukavaa hommaa. Minä ainakin tykkään, Pipsa Pettersson hymähtää.

Jos henkilökunta viihtyy kahvilassa näin hyvin, ei liene epäilystä asiakkaidenkaan viihtyvyydestä.