Raittikirppis jalostuu

Raittikirppis levittäytyy lauantaina 13.7. Puutikkalan VPK:n mäeltä Rekolan kivinavetan pihaan. Myyjät ja ostajat ovat perinteisesti lähteneet hyvin liikkeelle, mutta tänä kesänä raitilta löytyy katseltavaa ja koettavaa koko perheelle. VPK:n talon pihalla tyydytetään nostalgian ja tiedonnälkää, Kanankujansuussa lapset ja lapsenmieliset voivat tutustua muun muassa tonttuihin.

– Raittikirppiksillä on ollut hirveästi väkeä, joten on hyvä laajentaa sitä kylätapahtumaksi, Riitta Kannel Vapaaehtoisyhdistys Puutikkala-Karviala ry:stä kertoo (VPK ry).

Kantelen mukaan suvut ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet yhteisiä myyntipöytiä reitin varrelle. Uudet myyjät pääsevät mukaan ilmoittautumalla hyvissä ajoin ennen kello yhtätoista VPK:n talolla. Myyjät saavat myyntipaikan korvauksetta käyttöönsä.

– Kaipaamme lisää myyjiä. Ostovoimaa on, se on nähty edellisinä vuosina, kun nopeat tekevät löytöjä. Nyt kannattaa tyhjentää vinttikomerot ja tuoda aarteet esille, Kannel kannustaa.

Tietoa ja tunnelmaa ostosten lomaan

VPK:n talolla avaa tapahtuman ajaksi kahvio. Kahvin ja pullan lomassa voi kuunnella Marjatta Stenius-Kaukosen terveys- ja hyvinvointivinkkejä. Puolilta päivin samassa paikassa Tero Ahlqvist juttelee ja jututtaa kotikylän asioista.

Pihaan pysäköi vanha linja-auto, Scania vuosimallia 1965. Museoautoa isännöi Pertti Mikkola. Entinen Mikkolan liikenne liikennöi vuosikymmenien ajan Hauho–Puutikkala–Hämeenlinna reittiä, joten eri sukupolvien edustajat voivat heittäytyä nostalgisiin tunnelmiin. Mikkola on luvannut viedä halukkaat pienelle yhteisajelulle lähitienoolle, mikäli kiinnostusta ilmenee.

Muorin pihassa voi nähdä erikoisia asukkaita tontuista kanoihin.

Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttaa mökin muorin eli Liisa Bisterin luomat kangaskanat ja -tontut. Vaitonainen väki kurkistelee kirpputoriväkeä Kanainkujansuun pihapiirissä. Sauna-, talli- ja riihitonttu ovat saaneet vieraita Korvatunturilta asti.

– Kerran kesässä tontut piipahtavat täällä. Tavallisesti he pysyvät piilossa ja liikkuvat öiseen aikaan, mutta nyt ne ovat aivan villiintyneet! Tonttuja vilahtelee siellä täällä. Kanatkin oikein säikähtivät, mökin muori päiväilee.

Täksi vuodeksi Riitta Kannel on tilannut tapahtumaan hyvän sään viimevuotisen kaatosateen sijaan. Viikon sääennustekin lupaa hyviä kelejä.

– Kyläläiset ovat innolla mukana, ja yleisössä on ollut paljon myös kesäasukkaita.

Puutikkalassa tapahtuu

- AhonSyrjän kivinavetan parvella Iiris Kivikon maalauksia heinäkuun viikonloppuina kello 12–15.

- 14.7. Kirkastussunnuntain kirkkovenesoutu. Lähtö kello 7.45 Puutikkalan
kirkkovenerannasta.

- 20.7. Urpo Martikainen esittelee uusimmat työnsä lauantai-iltapäivänä AhonSyrjän kivinavetan parvella.

- 21.7. kello 13 Perinteinen leppeä Kesäkirkko VPK:n talolla.

- 30.7. kello 18 Musiikkipainotteinen seurakuntailta Jatta ja Esko Koskenvesan kanssa AhonSyrjän kivinavetan parvella. Musiikista vastaa Aimo Kokkola. Lopuksi katsellaan Wesslinin vanhoja valokuvia valkokankaalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?