Rokkiliiteri ei ehtinyt jäähtyä

Ikimuistoiset rokkikeikat ovat sellaisia, joissa hyppi, pomppi, heilui ja hoilasi itsekin mukana. Mukana elävän yleisön energia välittyy lavalle, ja siksi esiintyjätkin nauttivat illoista, jotka saavat ihmiset liikkeelle.

Toisinaan on vaivaannuttavaa seurata, kun bändi yrittää soittamisen sijaan keskittyä yleisön villitsemiseen: milloin pitää huutaa, milloin hyppiä ja milloin nostaa kättä ilmaan.

Mutta ei kukko käskien laula. Yleisöä ei voi puhua puolelleen.

Maagisella rokkikeikalla bändin ja yleisön välinen vuorovaikutus on saumatonta. Toisinaan suorastaan räjähdysherkkää.

Cheekin kuumentama Aitoon Rokkiliiteri ei päässyt maanantaina jäähtymään missään vaiheessa. Aurinkoisella, jopa riehakkaalla meiningillä mukana elänyt kuulijakunta sytytti kokeneetkin esiintyjät. Popeda ja sen keulahahmo Pate Mustajärvi loistivat lavalla sanan kaikissa merkityksissä. Myös Apulanta sekä Juhlatalossa esiintynyt Freud, Marx, Engels & Jung soittivat erityiset keikat, joita sekä soittajat että kuulijat muistelevat myhäillen pitkään. Kirkastuskansa on ottanut myös Haloo Helsingin omakseen.

Kirkastusjuhlien perinteikkäät rokkijyrät Apulanta ja Popeda pistivät kovia kokeneen alalavan notkumaan vielä uhkaavammin kuin Cheekin paria painoluokkaa kevyempi yleisö.