Sahalahden broileriteurastamo siirtymässä Atrialle

Saarioinen on tehnyt esisopimuksen Sahalahden broileriteurastamonsa myynnistä Atrialle, jonka kanssa laadittiin samalla lihan toimitussopimus. Kuvan valmisruokatehtaassa toiminta jatkuu toimitusjohtaja Ilkka Mäkelän mukaan ennallaan.

Saarioinen on myymässä Atrialle Sahalahden broileriteurastamon. Kauppaan kuuluu teurastamokiinteistö tontteineen, ja noin 140 työntekijän on määrä siirtyä Atrialle vanhoina työntekijöinä. Lisäksi Atrialle ovat siirtymässä Jyväskylän teurastamo- ja leikkuuliiketoiminta sekä Jyväbroiler-liikemerkki.

Yritykset allekirjoittivat esisopimuksen asiasta torstaina. Samassa yhteydessä osapuolten välille on tehty yhteistyö- ja toimitussopimus kotimaisen lihan raaka-ainetoimituksista. Toimitussopimus Atrian kanssa takaa Saarioisten käyttöön kotimaista sian-, naudan- ja broilerinlihaa.

– Saarioinen haluaa jatkossa keskittyä pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin, joissa markkina-asemamme on vahva.  Valmisruoka, säilykkeet ja lihavalmisteet muodostavat jatkossa yhtiön tuotevalikoiman, jolla tavoitellaan kannattavaa kasvua.  Teurastus- ja leikkuuliiketoiminta ei ole ollut kannattavuudeltaan Saarioisten tavoittelemalla tasolla. Olemme myös olleet aika pieni toimija sillä saralla, Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä kertoo.

Mäkelän mukaan valmisruokatehtaan toiminta Sahalahdella broileritehdasta vastapäätä jatkuu entiseen tapaan.

Lopullinen sopimus edellyttää sopua kaikista kaupan ehdoista ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannanottoa. Mäkelä arvioi maaliin päästävän vuoden loppuun mennessä.