Juhlallisuudet: Avajaisissa käytiin ”SM”-kisat

Vilpeilän tenniskenttä vihittiin käyttöön

Sahalahden suvipäivien urheilullinen osuus eli pihapelien SM-kisa – Sahalahden mestaruus-kisa – sisälsi tällä kertaa normaalia juhlavamman osuuden, kun samalla vihittiin käyttöön uudistettu tenniskenttä. Kentän vihki SM itsekin eli Tiia Raitanen. Hän on Sahalahdelta kotoisin oleva salibandyn moninkertainen Suomen mestari.

Vilpeilän tenniskenttä on aikoinaan valmistunut talkoilla vuonna 1993. Se luovutettiin kunnalle ylläpitovelvoitteella. Viime vuosina kentän laidat ovat päässet repsottamaan vaarallisesti, mutta hartaasti odotettu korjaus toteutui loppukeväästä. Vilpeilän kenttä on ollut viime ajat myös kunnan ainoa tenniskenttä.

Vihkimisen jälkeen käytiin jo perinteeksi tuleet pihapelikisat. Lajeina olivat mölkky ja petankki. Kummatkin kisat olivat erittäin tasaiset. Mölkkymestaruuden voitti Tero Laurila ja petankin Hanna Linnamäki.

Lapset kisasivat puolestaan petankissa, pussijuoksussa ja kolmella jalalla juoksussa. Voittajia ei erikseen julistettu, vaan kisa otettiin leikin kannalta.

Tapahtuman järjesti kylä- ja kouluyhdistys Vilpeilän Valpas.

Teksti ja kuvat: Hannele Valkeeniemi

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>