Veikko Ahvenainen Kuhmalahdella

Harmonikkamusiikin suositut taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat torstaina 18.7. kello 19 Kuhmalahden Suojalla Rantakoivun alla – konsertissa. Mestarihanuristit tempaisevat lähes parituntisen ohjelman, jossa on musiikkia moneen makuun. Heidän lisäkseen konsertissa esiintyy Tammer Hanurit solistinaan Tuula Mäkinen.

Veikko Ahvenainen on elävä legenda harmonikkataiturina. Hän aloitti hanurinsoiton 9-vuotiaana, ja siitä lähtien soitin on kulkenut itseoppineen harmonikkataiteilijan matkassa. Kiertue-elämään hän on ottanut tuntumaa 13-vuotiaana säestäessään sirkustaiteilijoiden esityksiä Suomen Tivolissa.  Varsinainen taiteilijaura alkoi 1947, kun tuolloin 18-vuotias Ahvenainen alkoi esiintyä Yleisradiossa omilla ohjelmillaan ja aloitti samalla kiertueet eri puolille Suomea.

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund.

Uransa huippuna hän pitää soolokonserttia Moskovan legendaarisessa Tsaikovski-salissa vuonna 1978. Tasavallan presidentti Tarja Halonen palkitsi hänet vuonna 2010 arvostetulla Pro Finlandia -mitalilla.

Veikko Ahvenainen on pitänyt lähes 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa, ja hän on konsertoinut 40 eri maassa. Pitkän uransa aikana hän on säveltänyt ja sovittanut noin tuhat harmonikkakappaletta, tehnyt 960 levytystä ja kirjoittanut harmonikansoiton oppikirjoja. Hän on Suomen eniten levyttänyt artisti.

Tulevan konsertin ohjelmassa on harmonikkamusiikin parhaita, Dallapé-ajan hittejä ja kesän säveliä. Tilaisuuden luvataan olevan harmonikkamusiikin huippuilta, kun Suomen tunnetuimmat virtuoosit soittavat yhdessä unohtumattomia ikivihreitä säveliä. Väliajalla yleisö voi tutustua Ahvenaisen laajaan levy- ja nuottivalikoimaan.

Liput tilaisuuteen myydään ovelta.