New Garden soittaa Siuronsalmen laiturilla

Kuhmalahtelainen Kusti Vuorinen (taustalla) esiintyy jälleen uuden kokoonpanon kanssa sydänhämäläisille. Nyt hän tuo Rantajazziin New Garden -yhtyeen, jossa soittaa myös Faarao Pirttikankaan kokoonpanoon kuuluva viulisti Konsta Eskelinen.

Laajennetulla kokoonpanolla esiintynyt New Garden -orkesteri sai erinomaisen vastaanoton Helsingissä heinäkuun alussa järjestetyilläKuudes aistifestivaaleilla.

Maailmanmusiikilla väritettyä jazzia soittavan bändin ytimen muodostavat Faarao Pirttikankaan bändistä tutut Otto ja Konsta Eskelinen, Black Motor -kaksikko Sami Sippola ja Ville Rauhala sekä monipuolisen lyömäsoittajan koulutuksen saanut Janne Tuomi.

Kuudes aisti -festareilla viisikkoa täydensivät kuubalainen puhaltaja-perkussionisti Andres Mena, helsinkiläistrumpetisti Eero Savela ja kuhmalahtelainen multi-instrumentalisti Kusti Vuorinen.

Perjantaina sama kokoonpano saapuu Kuhmalahden Rantajazziin.

– Tämä on jokseenkin ainutkertainen tilaisuus nähdä mielenkiintoinen ja raja-aitoja rikkova kokoonpano. Otto Eskelinen sanoo.

Lisäväriä Kuhmalahden keikkaan tuovat tenorisaksofonisti Rauhalaa tuuraava Tapani Varis sekä Sippolaa tuuraava Jorma Tapio, joka tunnetaan Edward Vesalan kokoonpanosta.

 

Pyhäjärvellä ja Pori Jazzissa

Kuhmalahden laituritapahtuma on edellisvuosina koostunut perjantaisesta jazzista ja lauantaisista tansseista. Tällä kertaa pidetään välivuotta tansseista, koska niille ei löytynyt järjestäjää.

Tervaniemirockissa nähty Viljo (etualalla) ja Kusti Vuorisen duo avaa Rantajazzin.

Rantajazzin järjestää Kusti Vuorinen, joka aloittaa illan yhdessä Viljo Vuorisen kanssa. Isän ja pojan Jumanzukka ja Herranpiexut -duo nähtiin keväällä Kuhmalahden Tervaniemirockissa.

Illan pääesiintyjä New Garden on Otto Eskelisen pari vuotta sitten kokoama bändi. Osa yhtyeen kappaleista on Eskelisen sävellyksiä, osa muun muassa Kiinan ja Intian lainoja, jotka esitetään savolaissovituksina.

– Biiseissä ja sovituksissa voi kuulla maailman- ja kansanmusiikkivaikutteita, koska olen opiskellut kansanmusiikkia, alttosaksofonia yhtyeessä soittava Otto Eskelinen sanoo.

Savon sydämestä, Hirvilahdelta, kotoisin oleva muusikko aloitti musisoinnin kaksirivihaitarilla. Vuosien saatossa hän on laajentanut soitinarsenaaliansa saksofoniin ja muihin puupuhaltimiin. Syynä tähän on innostus afroamerikkalaiseen musiikkiin. Oton sävellyksissä kuuluu vaikutteita myös Intiasta ja muualta Kaukoidästä. Ei kuitenkaan sinne ulkokohtaisesti päälle liimattuna, vaan ikään kuin maailmankaikkeuden perusmusiikkia etsien.

Kuhmalahden Rantajazz soi Siuronsalmen venelaiturilla perjantaina 19.7. kello 19 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja paikalla palvelee Marttojen puffetti.

Tapahtuman järjestävä Kusti Vuorinen kiipeää kesän aikana esiintymislavoille monen eri kokoonpanon kanssa. Mies tekee haitarikeikkoja Pyhäjärven lounasristeilyillä, värittää Faarao Pirttikankaan keikkoja ja soittaa jazzia Rakka-orkesterissa, joka esiintyy muun muassa Pori Jazzissa.