TeamRunnarit kohti vuoden 2016 MM-kilpailuja

Liikkuvan maalin erikoismiehet Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Jani Suoranta ovat perustaneet ryhmän nimeltään TeamRunnarit. Kolmen kangasalaisen nuoren miehen ryhmä hakee tiimillään paitsi yhdessä tekemisen meininkiä myös yritysmaailmasta yhteistyökumppaneita edetessään kohti tulevien vuosien kansainvälisiä arvokilpailuja.

TeamRunnareiden päätavoite on ensi vuonna Espanjan Granadassa järjestettävissä MM-kilpailuissa. Kisat ovat Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n joka neljäs vuosi järjestettävät kaikkien lajien MM-kilpailut.

Suoranta täyttää elokuussa 19 vuotta. Hän kilpailee Granadassa viimeisen kerran junioreissa ennen siirtymistään miesten sarjaan. Tomi-Pekka Heikkilä, 23, ja veljensä Sami Heikkilä, 20, haluavat edustaa Suomea miesten joukkueessa. Junioreissa kaiken mahdollisen voittanut Sami voisi ikänsä puolesta ampua junioreissa vielä tämän vuoden ajan, mutta hän päätti siirtyä jo täksi vuodeksi miesten sarjaan.

Kaikki ryhmän jäsenet edustavat Kangasalan Kymppi 64 -seuraa.

 

Yhteinen tavoite vuodessa 2016

Pari kuukautta sitten perustetun TeamRunnareiden yhteinen tavoite on edustaa Suomea omana miesten joukkueenaan vuoden 2016 MM -kisoissa. Välitavoitteina toimivia arvokilpailuja on useita: ensi elokuussa EM-kilpailut Saksassa, vuoden 2014 ilma-aseiden EM-kilpailut Moskovassa ja vuoden 2015 ilma- ja ruutiaseiden EM-kilpailut.

Ryhmän esitteessä todetaan – yhtään liioittelematta – että ”useita vuosia kestänyt päämäärätietoinen, täysipainoinen ja motivoitunut urheiluharrastus on jo nyt tuottanut upeita tuloksia”.

Ryhmän tavoitteena on nousta kansainväliselle huipulle miesten sarjassa: ”jokaisella jäsenellä on laajat meriitit kansainvälisistä arvokilpailuista, ja he ovat ehdottomasti Suomen parhaita liikkuvan maalin ampujia.”

Kolmikolla on arvokisamitaleja vaikka muille jakaa niin SM-, EM- kuin MM-kilpailuistakin.

Aktiivinen nuori ryhmä on listannut yrityksiä varten saamansa tuen käyttökohteet, joita ovat muun muassa luodit ja patruunat, tiimin asut sekä kotimaan ja ulkomaiden matkakulut. Vastineeksi he tarjoavat muun muassa positiivista imagoa ”urheilevina ja esimerkillisinä nuorina”, mainostilaa asuissa, varustelaukuissa ja aselaukuissa sekä ammunnan kokeilu- ja esittelytilaisuuksia.

 

”Toiminta lähtenyt hyvin käyntiin”

Miten ”runnareiden” toiminta on lähtenyt käyntiin?

– Oikein hyvin. Olemme puhuneet paljon keskenämme harjoituksissa ja kisojen jälkeen. Lajiasiat ovat syventyneet tiimimme ansiosta. En koe vaikeaksi purkaa suorituksiani parille lajin asiantuntijalle eli Samille ja Tompalle. Tämä on ollut hyvä homma, josta on ammunnallisestikin hyötyä, Suoranta sanoo.

Yhteistyösopimuksia ei juhannusviikkoon mennessä ollut tehty, mutta Suorannan mukaan muutama sopimus on ”vireillä”.

– Vaikka kyseessä on yksilölaji, tiiminä on helpompi hakea yhteistyökumppaneita.

Samaa korostaa Sami Heikkilä. Hän on samaa mieltä Suorannan kanssa myös siitä, että ryhmä on lähentänyt heitä entisestään.

– Kerromme ja jaamme ”salaisuuksiamme”, joilla tarkoitan sellaisia juttuja, joita joku on keksinyt suoritustaan parantamaan. Olemme myös pyrkineet harjoittelemaan entistä enemmän yhdessä ja katsomaan toistemme tekniikoita.

Ajatuksena kun on päästä yhdessä huipulle, Sami Heikkilä painottaa.

Eli kuten Suoranta summaa TeamRunnareiden idean: ammattimainen fiilis, ryhmän jäsenet tukevat toisiaan ja tavoitteet ovat selkeät. Ryhmä pysyy samana ainakin vuoteen 2016 asti.

Ehkä sen jälkeenkin, jos liikkuva maali saa olympiastatuksensa takaisin vuoden 2020 olympialaisiin.

– Ymmärtääkseni lajilla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä takaisin kisoihin. Jos näin tapahtuu, ryhmällämme on hyvät saumat saada pari ampujaa olympialaisiin, Heikkilä sanoo.

Lassi Palo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?