Yhdeksän bändin katselmus

August Rock 2012
The Eastwoodin saapuu viimevuotiseen tapaan August Rockiin.

Kuohijoen August Rock on maalaisfestivaali keskellä ei mitään. Toisaalta edes kaupunkifestareilla ei päästä sellaiseen klubimiljööseen, jonka Aslak & The Eskimos -klubi tarjoaa indiebändien katselmukselle.

Rock raikaa Kuohijoella lauantaina 3.8. jo 14. kertaa. Karkelon itseoikeutettuja tähtiä ovat kotikylän bändit Passion ja Distained.

August Rock syntyi aikanaan Passion -yhtyeen 30-vuotisjuhlien ympärille. Distained puolestaan on seuraavan soittajapolven bändi, joka on viime vuosina niittänyt mainetta upeilla musiikkivideoillaan.

August Rockissa nähdään muitakin edellisvuosilta tuttuja kokoonpanoja, muun muassa Lentomies Usva ja Jaakko Pesola. Lisäksi lavalle nousevat The Men, Efu, Piru Kange, Kuolema, Kärsimys & Kettunen ja The Eastwood.

August Rock on ollut alusta alkaen talkoilla järjestettävä hyväntekeväisyysfestivaali, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYS:n Lastenpsykiatrian klinikalle. 13 vuoden aikana joululahjarahaa on kertynyt yhteensä 22 186 euroa.

Minifestivaali toimii eri puolilta Suomea saapuvien, eri-ikäisten ja -tyylisten bändien kokoontumisajona. Muusikoiden.net -nettiyhteisö tuo Kuohijoelle sekä yleisöä että talkooväkeä eri puolilta maata.