Harmonikkamusiikin kesähelmiä Lautsiassa

Janne Uusitalo

Harmonikkamusiikin helmet soivat torstaina Hauholla Lautsian lomakeskuksessa. Luvassa on vanhaa hyvää harmonikkamusiikkia ja huumorilla höystettyä tarinaa.

Tunnelmaa luo pitkän linjan harmonikkataiteilija, Suomen harmonikkamestari, kurikkalainen konserttijuontaja Janne Uusitalo. Hänen käsissään saavat kyytiä niin uudet kuin vanhatkin harmonikat.

Vanha 1930-luvun Viipurin peli on Uusitalon mukana loihtimassa tunnelmaa sota-ajan musiikista sekä Viljo Vesterisen, Onni Laihasen, Paul Norrbackin ja Lasse Pihlajamaan säveltämien kappaleiden tulkkina.

Konsertissa esiintyy myös harmonikkavirtuoosi Juho Sten Akaasta. Hän tuo mukanaan monipuolisen ohjelmiston omalla reippaalla tyylillään esitettynä.

Janne Uusitalo on viime viikolla Kuhmalahdella esiintyneen Veikko Ahvenaisen ohella ainoa suomalainen harmonikkataiteilija, joka kiertää perinteiseen tapaan konsertoimassa.

– Ihmiset kaipaavat suomalaisen soittimen ääntä ja helposti kuunneltavaa musiikkia. Soittaja saa paikkakunnalta aina jotain arvokasta tarinaa mukaan, ja paikkakunnalle jää paljon arvokasta meidän soittamana, Uusitalo toteaa.

Konsertti alkaa Lautsian lomakeskuksen salissa 25.7. kello 19.