Jylhää väriloistoa

Ainakin jos kuulijoita on uskominen, oli Pälkäneen Rauniokirkon yhdeksännen kerran järjestetty yökonsertti ”kesän koskettavin tapahtuma”.

Tunnelman erityislaatuisuutta kohotti jo se, että konsertti oli Rauniokirkon kesän konserteista ensimmäinen, joka saatettiin järjestää ulkona – muut konsertit on jouduttu sään vuoksi siirtämään Pälkäneen kirkkoon. Yökonsertin tunnelmaa syvennettiin myös ääni- ja valotekniikalla.

– Sähköteknisiä juttuja mietittiin viikon verran. Sähkön kanssa oli aluksi ongelmia, sillä Rauniokirkko ei ole ihan perinteinen konserttiympäristö. Mutta onneksi kaikki saatiin lopulta kuntoon, äänentoistosta vastannut Tmi Bitsoundin yrittäjä Timo Ojala sanoo.

Ojalalle Pälkäneen Rauniokirkon konsertti oli ensimmäinen laatuaan.

– Täytyy sanoa, että paikan päällä oli hieno, aivan omanlaisensa tunnelma, jollaista en ole ennen kokenut. Vaikka olin kirkolla töissä, ehdin myös eläytyä konserttiin, Ojala iloitsee.

 

Tunnelmaa taivaan alla

Sunnuntaiyön hengellisestä musiikkielämyksestä tänä vuonna vastasivat paikalliset musiikkitaiturit Aimo Kokkola (laulu), Jenna Kirjonen (konserttikantele), Jarmo Kokkola (alttosaksofoni) ja Lauri Kokkola (piano, kitara ja laulu).

Konsertti oli suunniteltu erityisesti Rauniokirkkoa varten, ja se oli osa Pälkäneen Rauniokirkon konserttien sarjaa, jonka järjestämiseen on saatu tukea muun muassa Pirkanmaan Kulttuurirahastolta.

– Musiikkiesitykset valoineen ja äänentoistoineen oli yksityiskohtia myöten mietitty juuri tähän ympäristöön. Eriväriset valot valaisivat kirkon jyhkeitä seiniä ja esiintyjien kasvoja, Ojala kuvailee.

Tietenkin äänentoistolla on myös tärkeä käytännön puolen merkityksensä.

– Jos äänentoistolaitteita ei olisi, musiikki ei kuuluisi kunnolla täpötäyden kirkon viimeiseen penkkiriviin, Ojala toteaa.

 

Kuvat: Kaisu Ojansivu