Koirien kanssa kahvilla

Kiinanharjakoira Rita ja Merja Kärkkäinen olivat tulleet koirakahvilaan Hämeenlinnasta saunanpuhtaina. Rita on innokas saunoja.

Erikokoisten ja -näköisten koirien kirjo kokoontui sunnuntaina Vihavuoden koskikahvilalle koirakahvilaan. Sakari Silpolan juontamassa tilaisuudessa jokainen koira esiteltiin lavalla ja haastateltiin. Koiran nimen, iän ja rodun lisäksi udeltiin muun muassa koiran erityispiirteistä ja -taidoista. Haukkujien joukosta löytyi mustikansyöjää, emännän noutajaa, lakanoiden välissä viihtyjää ja muutama terapeuttikin.

Omistajansa Merja Kärkkäisen kanssa kahvilaan oli saapunut vajaan puolentoista vuoden ikäinen kiinanharjakoira Rita. Ritalla oli karvat puhtaana, koska innokas saunoja oli juuri eilen istunut lauteille. Muuta Ritan lempipuuhaa on emännän vieressä makaaminen.

Koirakahvilan nuorin osallistuja oli suloinen kolmen kuukauden ikäinen Telma-tyttö. Telma poseerasi kiltisti emäntänsä Anni Penttilän sylissä ja temputkin onnistuivat lavalla hyvin.

– Totta kai piti tulla, olen täällä koskikahvilassa töissäkin, Anni Penttilä sanoo.

 

Koirakahvilan kuopus oli Anni Penttilän kolmekuukautinen Telma-tyttö.

Koirakavalkadi kokoon

Lauteille esiintymään kiipesi yhteensä 19 koiraa. Vielä useampi oli alueella omistajineen katsomassa.

Lavalla esiintyneistä koirista on tarkoitus kerätä kavalkadi kuvineen ja tietoineen koskikahvilalle.

Tottuneesti kameralle poseerasivat Leena ja Jorma Railion valkoinen kääpiösnautseripesue. Mandy-äiti joutui tosin välillä paimentamaan ja katsomaan poikiensa Miron ja Oskun perään.

– Valkoiset kääpiösnautserit ovat suhteellisen harvinaisia Suomessa. Väri on ollut hyväksytty vasta 21 vuotta, Leena Railio kertoo.

Tapahtuman takana ovat Sakari Silpola ja koskikahvion pitäjä Mona Iso-Mustajärvi. Idea koirakahvilasta syntyi, kun paikalla oli usein paljon hännänheiluttajia. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma aiotaan pitää myös ensi kesänä.

– Nyt mukana oli hyvin kesäasukkaita. Toivottavasti ensi vuonna tulisi enemmän myös paikallisia asukkaita, Mona Iso-Mustajärvi sanoo.

– Joku kyseli jo, miksei ole samanlaista tapahtumaa kissoille, Sakari Silpola kertoo.

Nähtäväksi jää, järjestyykö myös kissa-aiheinen tapahtuma.

Leena ja Jorma Railion kääpiösnautserit 9-vuotias Mandy-äiti sekä pojat 5-vuotias Miro ja 4-vuotias Osku poseerasivat tyylikkäästi kameralle.

– Koko ajan yritetään keksiä erilaisia teemoja, jotka kiinnostaisivat erilaisia ihmisiä, Iso-Mustajärvi sanoo.

Hännänheiluttajat saivat herkkupaloja palkkioksi, omistajille taas tarjottiin piparkakkukahvit.