Eräjärven markkinoilla katse hyvinvoinnissa

Eräjärvi täyttyy tulevana viikonloppuna markkinahulinasta. Markkinaviikonlopun teemana on ’Voi hyvin’. Teema tulee useiden yhteisöjen Kangasalla, Pälkäneellä ja Orivedellä toteuttamasta, Pomoottorin kautta rahoitetusta hankkeesta, jossa kiinnitetään huomiota niin fyysiseen kuin henkiseenkin hyvinvointiin. Markkinoiden avauspuheen pitää hankkeen projektityöntekijä Anne Halkosalko. Esittelyteltassa mitataan muun muassa verenpainetta.

Lauantain markkinaohjelmassa on musiikkiesityksiä Eräjärven kirkossa kahteenkin kertaan. Ensin esiintyvät Jukka Hirtolahti ja Ilkka Juusti. Puolilta päivin vuorossa ovat Merikanto-opiston opiskelijat.

Lounasravintola Eräjärvessä puolestaan aloitetaan jo perjantaina 26.7. karaoken merkeissä. Laulut käynnistyvät heti iltakahdeksalta järjestettävän tietovisan jälkeen. Toinen karaoketuokio on vuorossa markkinoiden myyntitapahtuman päätyttyä lauantaina klo 14.

Musiikkia on luvassa muutoinkin runsaasti. Siitä pitävät huolen Oskari Salaman Päiväkirjat. Duon jäsenet Jarkko Salakari ja Niko Hilden hoitavat laulujen ja soiton ohella myös markkinoiden juontajatehtävät.

Musiikin vastapainona on rauhallista kävelyä hautausmaalla. Hannu Hakalan opastuksella saadaan paljon lisää tietoa paikallishistoriasta kahdella hautausmaakierroksella. Kirkollinen ohjelma jatkuu myös sunnuntaina kesäjumalanpalveluksella Rönnissä.

Kivimuseo on avoinna koko markkinatapahtuman ajan. Etätapahtumana on lauantaina avoinna myös TaideMylly Pajulantien varrella.

Lauantai-iltana Rönnin lavatansseissa esiintyvät Anneli Mattila & VIP ja Pasi Kivimäki yhtyeineen.

Liisa Ihmemaassa -musiikkiseikkailun viimeiset esitykset ajoittuvat myös markkinaviikonloppuun.

Markkinakuhina jatkuu Eräjärvellä myös seuraavana viikonloppuna, sillä perjantaina 2.8. illansuussa järjestetään Järvenpään minimarkkinat.