Manserock soi Kesätorin yössä

Manserock vyöryy pimenevään iltaan sunnuntaina 4.8. kello 22.30 Niitty-Seppälässä. Filmipyörä tuo koko digitaalisen kalustonsa voimalla nostalgiaa Kesätorin pihapiiriin elokuvalla Vuonna 85.

Filmipyörän Jari Hallamaa lupaa yllätyksellistä elokuvailtaa.

– Koska mukana on lukuisia muuttujia alkaen säästä ja yleisöstä, voin luvata ainutlaatuisen elämyksen, ensimmäistä kertaa digitasoista ääntä ja kuvaa ulkoilmassa esittävä Hallamaa toteaa.

Hallamaan mukaan elokuvan lataus syntyy paitsi muuttujista, myös Juice Leskisen, Eppu Normaalin ja Popedan biiseistä, joita kuullaan sekä alkuperäisinä esityksinä että cover-versioina.

Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama elokuvaversio vyöryttää Lokomon duunareista koostuvan elämänhakuisen kaveriporukan unelmat ja pettymykset valkokankaalle musiikin rytmittäessä tapahtumia. Raimo Siliuksen sanoin ”elokuva tarjoilee rentoa ja pakotonta meininkiä 1980-luvun Suomi-rockin pääkaupungissa Tampereella höystettynä kevyellä neliödraamalla.”

Pääosissa muun muassa Reino Nordin, Mikko Nousiainen, Malla Malmivaara, Miina Maasola, Tapio Liinoja ja Heikki Silvennoinen, mukana myös Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi. Alkuperäinen teatterimusikaali Vuonna 85 keräsi kuudessa vuodessa ennätykselliset noin 260 000 katsojaa Tampereen Työväen Teatteriin.

Harri Virta / Artista Filmi Oy

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?