Kromin kiilto ei himmene

Leila Suutarinen ja hänen isänsä Olavi Sallinen tarjoavat kakkukahvit juhlan kunniaksi. Vehoniemen automuseo on perheyritys, jossa toimivat myös Leila Suutarisen mies Aki Suutarinen sekä heidän tyttärensä Pauliina.

Vehoniemen automuseo avattiin 30 vuotta sitten keväällä 1983. Moottoriajoneuvojen ystävät ovat tehneet satojatuhansia vierailuja museon vaihtuviin autonäyttelyihin vuosien varrella. Keväällä ei vielä ehditty juhlia, mutta nyt on juhlan ja muisteluiden aika. Keskiviikkona 7.8. talo tarjoaa kakkukahveja kello 14 alkaen iltaan saakka.

– Toivotaan, että väki lähtee liikkeelle. Vaikea sanoa vierasmäärästä vielä mitään, mutta isän ja minun syntymäpäiviä juhlittaessa vieraita kävi satamäärin, museoemäntä Leena Suutarinen toteaa.

Vieraiksi odotetaan vanhojen tuttujen lisäksi uusia kävijöitä. Houkuttimena ovat paitsi museon ajoneuvot myös väistämättä pihalle kertyvät harrastajien komeat autot ja moottoripyörät.

Ohjelmasta vastaa ennenkin paikalla musisoinut virolainen Tõnu Naissoo, joka soittaa pianolla kevyitä kesäisiä sävelmiä ehkäpä jatsahtavin sävyin. Mukana musisoimassa on myös Heikki Mäenpää.

– Kyseessä ei muuten ole ihan mikä tahansa piano. Ruotsalainen Thalen valmisti näitä puna-valkoisin koskettimin varustettuja pianoja tasan neljä kappaletta Abban Euroviisuvoiton kunniaksi ja lahjoitti ne yhtyeen solisteille. Tämä piano on kuulunut joko Agneta Fältskogille tai Anni-Frid Lyngstadille, Suutarinen huomauttaa.

Muutama auto joutuu tekemään tilaa juhlaväelle. Tarjoiluun on värvätty koko kesähenkilökunta ja ystäviä, jotta oma väki saa juhlia ja jutella vieraiden kanssa sydämensä kyllyydestä.