Koska epäonnistunut tien paikkaus korjataan?

Viime syksynä pestiin kymmeniä autoja asvalttifirman laskuun, kun Luopioisten ja Rautajärven välille levitetyistä tienpaikoista irtosi pikeä. Puhuin silloin tiemestarin kanssa, ja hän lupasi, että epäonnistunut paikkaus korjataan paremmalla massalla heti keväällä kun kelit sen sallivat. Nyt on elokuu, eikä mitään ole tapahtunut, Pentti Rantanen ihmettelee.

Pentti Rantanen sotki uuden autonsa moneen kertaan viime syksynä, kun Rautajärventiehen levitetyistä paikoista irtosi pikeä.

Luopioisissa asustava Rantanen sotki uuden autonsa Rautajärventiellä viime syksynä.

– Vaihdoin autoa heinäkuun 23. päivä. Ajelin mökille Rautajärvelle kohta sen jälkeen kun tietä oli yritetty paikkailla. Kyljet olivat kauttaaltaan piessä, Rantanen kertoo.

Mies sai tiemestarilta asvalttifirman työnjohtajan yhteystiedot. Tämä pyysi lähettämään autosta valokuvat ja tiedot.

– Ilefix pesi Kangasalla autoni kahteen kertaan, kun tiestä irtosi uudelleen pikeä. Muun muassa koteloissa on edelleen täpliä, mutta enää en jaksanut lähteä vaatimaan uusia pesuja.

Rantanen tietää, että taksit ja monet muut tiellä enemmän kulkeneet autot piti pestä moneen kertaan. Laskusta tuli melkoinen, sillä kertapesu maksaa pitkälle toista sataa euroa.

Enää tiestä ei irtoa pikeä, mutta epäonnistuneen paikkauksen jäljiltä tie on yhä reikäinen. Rantanen epäilee, että pesulalaskujen sijaan maksettavaksi tulee korjaamolaskuja, jos tietä ei korjata.

– Viime vuonna sanottiin, että massa irtosi sateen vuoksi. Tänä kesänä on ollut yli 40 hellepäivää, jolloin tien olisi voinut korjata. Odotetaanko nyt taas syksyn sateita, Rantanen kysyy.