Rantalentopallo: Vesaniemen hiekalla hikoiltiin kunnolla

Maajoukkueen nuoret veivät päätösturnauksen

Vesaniemen uimarannan biitsikentällä riitti vilinää viikonloppuna. Lauantaina pelattiin kaksi vastaan kaksi sarjassa kahdeksan parin voimin ja sunnuntaina jatkettiin kolme vastaan kolme peleissä yhdeksän joukkueen kesken. Pelejä tahkottiin molempina päivinä aamusta iltaan.
Lauantain sarjassa oli kova taso. Alkuun pelattiin 12 ottelua kahdessa neljän parin lohkossa, joista voittajat selvisivät suoraan jatkoon, neljännet putosivat pois ja toiset ja kolmannet pelasivat ristiin puolivälierät.

Ensimmäisestä puolivälieräotteluparista viime turnauksesta toiseksi sijoittunut Tamperelainen Heikki Jaatinen oli vaihtanut pariaan ja tuli kokeilemaan pelejä Teemu Uusitalon kanssa ja he pudottivat paikallisen Krister Hentilän ja Joni Sokan pois peleistä.

Eetu Rantanen lyö.

Toisessa puolivälieräpelissä jo usein turnauksissamme käyneet ja palkinnoilla olleet Kangasalalainen Aki Koukkula ja Loimaalta tullut Paavo Korhonen pudottivat viime turnauksen voittajan Teppo Heikkilän, joka oli vaihtanut parinsa Reko Käenniemeen. Aki ja Paavo pääsivät välieriin lohkovoittajia vastaan, jotka olivat nuorten maajoukkueeseen Kuortaneella kuuluvat Kasimir Vuorinen ja Tapio Toiviainen. Kolmen erän pelistä voittajiksi finaaliin selvisivät Kasimir ja Tapio.

Heikki ja Teemu puolestaan saivat välieriin vastaansa Isku Volleynkin kesätreeneissä mukana olevat Eetu Rantasen ja Aleksi Mutkan. Tästä pelistä nuoret Eetu ja Aleksi selvästi halusivat finaaliin voittamalla pelin 2-0.

Aki ja Paavo veivät pronssiottelun Heikkiä ja Teemua vastaan selvästi 2-0. Finaali Loimaalta tulleiden Kasimirin ja Tapion sekä paikallisen Eetun ja Aleksin kesken meni tiukan ja kovatasoisen pelin jälkeen silti 2-0 Kasimirille ja Tapiolle.

Eetu Rantanen torjuu, Teemu Uusitalo lyö.

Mutka täydensi voittajaparia

Sunnuntaina pelaajia oli lähes kymmenen enemmän. Keli oli koko viikonlopun aivan mahtava ja rannalla olevat auringonottajatkin kiinnostuivat seuraamaan pelejä. Alkulohkon pelejä pelattiin yhteensä 16, joista 3 huonointa joukkuetta putosi suoraan pois.

Puolivälierissä Jämsästä tulleet ja hyvin pelanneet Riikka Aho, Sirpa Heikkinen ja Antti Leppänoro yrittivät laittaa kotikentällä olleiden Markku Rantalan, Tomi Järvisen ja Juhani Lumpeen pelin koetukselle, mutta miesten joukkue vei voiton 2-0.

Toisessa puolivälieräparissa oli nuoret vastaan kokemus, jossa Ari Raatala, Mika Turkka ja Marko Jussila pelasivat Aki Koukkulaa, Topias Koukkulaa ja Juuso Rautakorpea vastaan. Peli oli tasainen ja nuoret olisivat hyvin voineet viedä pelin, mutta miehet käänsivät voiton itselleen erien mennessä heille 2-1 (21–13, 22–20, 6-4).

Kolmen sarjan kolme parasta: voittajat Tapio Toiviainen, Kasimir Vuorinen ja Aleksi Mutka (vasemmalla), kakkoset Ari Raatala, Mika Turkka, Marko Jussila ja Mauri Turkka sekä kolmoset Santeri Siren, Emilia Sipilä ja Eetu Rantanen.

Välierissä lohkovoittajat ja lauantaisen parisarjan voittajat Kasimir ja Tapio olivat ottaneet Aleksi Mutkan joukkueeseen ja kohtasivat Markun, Tomin ja Juhanin, jossa jälkimmäisillä ei ollut sanottavaa, kun pojat pelasivat kovaa ja tarkkaa peliä vieden pelin 2-0.

Ari Raatalan joukkue puolestaan sai vastaansa lohkovoittajiksi selvinneet lauantain parisarjan toiseksi sijoittuneen Eetu Rantasen, suomen nuorten beach volleyn parhaimmistoa olevan Santeri Sirenin sekä paikallisen nykyisin Mestossa liberon paikkaa pelaavan Emilia Sipilän. Eetun joukkue pelasi todella hyvin ja pojat löivät lujaa palloa vastustajan kenttään sekä Emilia puolusti loistavasti vastustajan lyöntejä. Peli meni kolmanteen erään, jossa olisi voinut käydä kuinka vain, mutta aina finaaliin tiensä raivaava Arin joukkue vei pelin 2-1 (21–19, 21–17, 5-3).

Pronssiottelussa kohtasivat Eetu, Emilia ja Santeri sekä Markku, Tomi ja Juhani. Ottelu oli koko ajan nuorten hallintaa, vaikka miehet yrittivätkin laittaa vastaan. Pronssi meni Eetulle, Emilialle ja Santerille erin 2-0.

Finaalissa Ari Raatala, Mauri Turkka ja Marko Jussila yrittivät puolustaa kesäkuun voittoaan Kasimir Vuorista, Tapio Toiviaista ja Aleksi Mutkaa vastaan, mutta poikien peli oli selkeää, loppuun asti taistelevaa ja kovaa voitontahtoa täynnä ja he veivät kultaa kotikentällä pelaavilta selkeästi 2-0.

Parisarjan neljä parasta: voittajat Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen (vasemmalla), kakkoset Aleksi Mutka ja Eetu Rantanen, kolmoset Paavo Korhonen ja Aki Koukkula sekä neloset Heikki Jaatinen ja Teemu Uusitalo.

Kokonaisuudessaan Vesaniemen yhdellä kentällä pelattiin ensin lauantaina 18 peliä ja sunnuntaina 22 peliä ja yleisö sai nähdä huikeita suorituksia koko viikonlopun ajan.

Kangasala Beach Volley 3.–4.8.
Parisarja 1) Kasimir Vuorinen ja Tapio Toiviainen, 2) Eetu Rantanen ja Aleksi Mutka, 3) Aki Koukkula ja Paavo Korhonen, 4) Heikki Jaatinen ja Teemu Uusitalo, 5) Krister Hentilä ja Joni Sokka, 6) Reko Käenniemi ja Teppo Heikkilä, 7) Topias Koukkula ja Juuso Rautakorpi, 8) Outi Munnukka ja Jarno Schutskoff

Kolmen sarja 1) Kasimir Vuorinen, Tapio Toiviainen ja Aleksi Mutka, 2) Ari Raatala, Marko Jussila, Mauri Turkka, 3) Eetu Rantanen, Emilia Sipilä ja Santeri Siren, 4) Markku Rantala, Tomi Järvinen ja Juhani Lumme, 5) Aki Koukkula, Topias Koukkula ja Juuso Rautakorpi, 6) Antti Leppänoro, Riikka Aho, Sirpa Heikkinen, 7) Outi Munnukka, Jarno Schutskoff, Jouko Henttonen, 8) Jorma Seppänen, Tero Kamppari, Jalal Golparayan, 9) Anne Salminen, Sanna Turkka ja Tea Hänninen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?