Puutikkala sai kampaamon vanhaan kauppiastaloon

Parturi-Kampaamo Kaarina Koski toimii Puutikkalassa.

Vasara paukkuu ja laudat rytisevät sorkkaraudan kynsissä, kun vanhaa Ahmalan kauppaa ehostetaan Puutikkalassa. Ahmalan kauppana tuon mansardikattoisen talon useimmat vanhemmat ihmiset tuntevat. Nyt se saa uudet vuorilaudat ja koristaa siis pian kylää entistä ehompana. Myös sisällä on tapahtunut. Puutikkalaan on saatu Kaarinan parturi-ja kampaamo. Jokainen uusi palvelu on kylillä aina ilon aihe.

Pauli ja Aune Ahmala pitivät talossa kauppaa vuosina 1951–1976. Heidän jälkeensä toimintaa jatkoivat Heikkilät, Paajaset ja Virtaset. Monet muistavat talon myös Kososen kesäkioskin tukikohtana ja legendaarisen Pekka Kososen Kukkian Kesä-lehden toimituksena ja kotina. Nyt talolla on siis uusi tehtävä toimia kyläkampaamon tyyssijana.

Kaarina Koski löysi jonkin aikaa tyhjillään olleet talon aivan vahingossa käydessään katsomassa erästä myytävänä ollutta taloa. Kaupan Pirkko, kukas muu, siitä hänelle vihjaisi. Sen jälkeen tapahtuvat seurasivat toisiaan vinhaa vauhtia, ja nyt Kaarina katselee tyytyväisenä ulos ikkunastaan raitille, jossa kesäpäivänä on vielä vilinää. Asiakkaatkin ovat vähitellen löytäneet uuden palvelun ja heitä tupsahtelee sisään varaamaan aikaa tukanleikkuuseen. Värjäykset, permanentit ja muutkin fiinimmät työt sujuvat myös. Kaarina Koski kiertää myös ihmisten kodeissa ja on tuttu vieras myös vanhainkodeissa.

– Jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta lähteä liikkeeseen, tulen mielelläni itse kotiin käymään. Vanhainkotikäynnit ovat nekin mukavia, välillä on yhdeksänkin mummoa ja pappaa odottamassa tukanleikkuuta, kertoo Kaarina Koski.

Kaarina Koski kertookin, että hän unelmoi asuntoauton muuttamisesta kiertäväksi kampaamoksi. Sillä sitten voisi huristella sovittuina päivinä eri kyliin kauppa-auton tapaan.

Eivätkä palvelut lopu kampaamon töihin. Entisestä elämästä on peräisin ompelutaito ja mielellään Kaarina Koski myös käyttäisi tätä osaamista asiakkaidensa hyväksi. Samalla käynnillä hoituvat siis sekä tukanleikkuut että vaikkapa vetoketjun korjaamiset tai housun punttien lyhentämiset. Myös sisustustuotteet, kuten verhot ja tyynyt, suristellaan takahuoneessa olevalla ompelukoneella. Kotisiivouskaan ei ole ehtiväiselle kampaajalle vieras laji, siihen liittyviä toimeksiantoja hän ottaa myös vastaan.

Päivi Loukamo